spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Legătura autostrăzii dintre Nădlac și Sibiu se poate realiza abia peste câțiva ani

Știri din Județ

Publicitate

Cătălin Drulă, noul Ministrul al Transporturilor a declarat recent faptul că porțiunea de legătură a autostrăzii Nădlac – Sibiu nu se va putea realiza mai devreme de patru ani.

Proiectul tronsonului conține doar nouă kilometri iar conform Ministrului Transporturilor, legătură cu autostrada Sibiu nu se va putea realiza în mai puțin de patru ani.

Întârzierea vine în urma rezilierii contractului cu firma italiană ce a câștigat la vremea aceea licitația de proiectare și execuție. Momentan, sunt active procese, dar și negocieri cu firma executantă.

Conforma Hotnews.ro, Ministrul Transporturilor a declarat:

„Pentru mine e o durere, un proiect derulat dezastruos din 2013 încoace. În 2017 a fost luată o decizie aberantă, s-a reziliat contractul cu acea firmă italiană, am spus atunci că e o decizie abuzivă, bazat pe datele pe care le avem. Instanțele s-au pronunțat, au spus că e abuziv, și că avem de plătit 250 de milioane de lei. N-avem proiectul gata, și e și o problemă legală, pentru că instanța a spus că trebuie să revină același constructor în teren, doar că nu prea mai e în România. E o firmă mare (n.r. – asocierea SALINI IMPREGILO SpA si S.E.C.O.L. – Societa Edile Construzioni e Lavori – S.A – SECOL Societa Edile Construzioni Opere e Lavori S.P.A.). Sunt niște negocieri, dar nu vreau să intru în detalii, pentru că nu sunt finalizate. Ajungem și la soluții, și vă mărturisesc că în două săptămâni nu s-au rezolvat chiar toate, dar vă spun care e viziunea mea și pașii concreți. Există o încercare de a ajunge la un acord amiabil cu acel constructor, de a plăti ceea ce ne-a obligat instanța să plătim, din partea lor să primim ce mai avem de primit, sunt niște proiecte care au rămas nelivrate și așa mai departe. Iar licitația să fie reluată și să fie găsit un constructor pentru cei nouă kilometri lipsă. Sper să se întâmple anul acesta, această negociere ar trebui să ajungă la o concluzie în aproximativ o lună. De patru ani nu e niciun progres pe acest proiect absolut prioritar pentru România, pentru că s-ar închide coridorul IV de la Sibiu la Nădlac”, a spus ministrul Transporturilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…