spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Primarul Astrid Fodor a primit astăzi vizita Vicepremierului Dan Barna

Știri din Județ

Publicitate

Primarul Astrid Fodor a primit astăzi vizita Vicepremierului Dan Barna, însoțit de președintele filialei USR Sibiu, doamna Diana Mureșan.

În cadrul întâlnirii, primarul Sibiului a prezentat cele mai ample proiecte de investiții ale orașului pentru care Municipiul va solicita finanțare europeană nerambursabilă, în principal prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Am evidențiat câteva aspecte care, la acest moment, blochează demararea implementării unora dintre aceste proiecte. O problemă serioasă este faptul că PNRR nu a fost aprobat încă de Guvern, ci se lucrează la o noua variantă a acestuia, alta decât cea care a fost în dezbatere publică în decembrie 2020. Această nouă variantă va parcurge o nouă sesiune de dezbatere și aprobare, ceea ce va întârzia mult proiectele.

Un alt aspect pe care l-am subliniat este termenul extrem de scurt prevăzut de Plan până la care trebuie efectiv semnate contracte de execuție pentru proiectele care urmează să fie finanțate prin PNNR – 31.12.2022. Aceasta în contextul în care Planul nu este încă aprobat pentru a depune proiectele, procedurile de aprobare a finanțării sunt ample, iar legislația achizițiilor publice are multe constrângeri ca termene. Domnul Vicepremier s-a arătat deschis proiectelor Sibiului și a asigurat că se lucrează la noua variantă de PNRR, iar în paralel se parcurg demersurile pentru modificarea unor acte normative care au rolul de a simplifica procesul de accesare a finanțării, contractare și implementare a proiectelor. Îi mulțumesc domnului Vicepremier pentru interesul și implicarea în proiectele orașului.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda