spot_img
10.9 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Secţia ATI de la Spitalul Judeţean Sibiu NU are autorizaţie de securitate la incendiu

Știri din Județ

Publicitate

Cazul incendiului de la Piatra Neamţ a dus la controale ale ISU şi la spitalel din Sibiu. În cazul Spitalului Judeţean Sibiu controlul a arătat că existau în noiembrie mai multe probleme organizatorice şi tehnice. Până astăzi, cele organizatorice s-au soluţionat, cele tehnice, adică avizele de securitate la incendiu şi sistemle de alarmare la incendiu sunt departe de a fi realizate.

Datorită legislaţiei româneşti în vigoare privind protecţia clădirilor la incendiu, Spitalul Judeţean Sibiu are clădiri avizate, ne-avizate şi care nu necesită avizare. Conform legii, clădirile foarte vechi la care nu s-au făcut intervenţii structurale nu necesită aviz de securitate la incendiu. Un paradox legislativ. Cele modificate sau noi, necesită acest aviz. Secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu, NU are un astfel de aviz, ea fiind alături de blocul operator. Culmea legală este că blocul operator nu necesită o astfel de autorizare fiind în clădire veche, conform reprezentanţilor Spitalului Judeţean Sibiu.

În noiembrie, inspectorii ISU au descoperit nereguli şi de ordin organizatoric la Spitalul Judeţean, toate remediate deja. Acestea erau: verificarea periodică (la scadență) a tuturor instalațiilor și mijloacelor de stingere a incendiilor: stingătoare și hidranți, verificarea instalațiilor electrice interioare de joasă tensiune, menținerea liberă și permanentă a căilor de evacuare, ventilarea naturală zilnică a încăperilor în care sunt amplasate echipamente de distribuție și transport a oxigenului.

„Deficiențele de ordin organizatoric au fost remediate iar cele de ordin tehnic sunt în curs de remediere”, ne-a transmis conducerea Spitalului Judeţean Sibiu. Dar cei de la ISU Sibiu spun că în ce priveşte deficienţele tehnice, adică avizele „în perioada ulterioară controlului efectuat de specialiștii ISU Sibiu (noiembrie 2020) nu au fost înregistate cereri în vederea obținerii avizelor/autorizațiilor de securitate la incendiu pentru clădirile sanitare aflate în această situație”.

Conform surselor SIBIU INDEPENDENT în Spitalul Judeţean Sibiu, pacienţii COVID care necesită secţie ATI sunt trataţi exclusiv în noul corp modular din curtea spitalului. Acesta are altă reglemetare juridică privind incendiile. Ceilalţi pacienţi COVID care necesită şi oxigen sunt trataţi pe diferite secţii, unele în clădiri fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda