spot_img
9.6 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Nicu Ștefănuţă: „UE va impune reguli companiilor, astfel încât să livreze vaccinurile aşa cum s-au angajat” (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Europarlamentarul USR PLUS Nicu Ștefănuță a organizat vineri, 29 ianuarie, la cabinetul său de la Sibiu, evenimentul online Check in la vaccin. Campania de vaccinare anti-COVID-19, cu participarea medicului primar pneumolog Dr. Lavinia Danciu, director medical interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.


Temele discuției au fost campania de vaccinare anti-COVID-19 la nivelul județului Sibiu, aprovizionarea cu noi doze de vaccin, tehnologia de producere a vaccinurilor aprobate şi certificatul european de vaccinare.

Dr. Lavinia Danciu a anunţat că se vor deschide noi centre de vaccinare în Sibiu, afirmând: Sibiul are mulți locuitori și toți ar dori să aibă acces la vaccin. Ca urmare, DSP dorește să mai pună în funcțiune la nivelul orașului Sibiu încă un centru de vaccinare în Promenada. Va exista un centru de vaccinare în Săliște, unul în Șelimbăr, unul în Tălmaciu, unul în Dumbrăveni, iar în Mediaș vor fi în total 3 centre de vaccinare.

Nicu Ştefănuţă, membru al Comisiei de Sănătate publică a Parlamentului European, a apreciat: Eu am credința că această campanie de vaccinare se va desfășura bine. Am văzut acele contracte semnate de Uniunea Europeană cu mai multe companii care au dezvoltat vaccinul. Agenția Europeană a Medicamentelor deja a autorizat trei, iar toate aceste lucruri vor duce la mai multe doze pe piață. Au existat niște probleme de producție și oamenii văd asta, dar Uniunea Europeană va impune reguli stricte, așa încât companiile să și livreze ceea ce s-au angajat. Noi suntem privilegiați în lumea aceasta, având acces la acest vaccin ca cetățeni europeni. Vă amintesc că 90% din populația lumii încă nu a văzut acest vaccin, iar noi îl avem.

Referitor la procesul european de autorizare al vaccinurilor, europarlamentarul Nicu Ștefănuță a declarat: Dacă nu exista criza actuală și magnitudinea și urgența ei, eu sunt convins că nu am fi ajuns la un vaccin atât de repede, pentru că cercetarea și dezvoltarea au nevoie de bani foarte mulți și în lipsa unei urgențe nu se investesc sute de milioane de euro într-o direcție sau alta, pentru că nu se știe dacă pista va fi câștigătoare. Noi am folosit criza ca o oportunitate. Au fost investiții majore venite de la Uniunea Europeană cu banii jos, ceea ce în cercetare este foarte rar, cu concursuri publice organizate și sub egida acelui faimos fond Horizon.

În legătură cu certificatul european de vaccinare, Nicolae Ștefănuță explicat că acesta ar avea un efect benefic asupra circulației persoanelor şi a bunurilor în Europa, pentru că astfel cetăţenii esenţiali europeni nu vor mai trebui să facă nenumărate teste şi să stea în carantină. Europarlamentarul a ţinut să sublinieze că nu va fi vorba de un „paşaport”, aşa cum se vehiculează în spaţiul public, în sensul că persoanele care nu vor avea acest card de vaccinare nu vor fi împiedicate să călătorească.

Evenimentul Check in la vaccin. Campania de vaccinare anti-COVID-19 este primul din seria de patru evenimente pe această temă organizate de Nicolae Ștefănuță la birourile sale locale din Sibiu, Cluj, Constanța și Craiova, pentru a informa românii despre eforturile Uniunii Europene de a asigura accesul la vaccinuri sigure și eficiente pentru toți cetățenii europeni.



Nicu Ștefănuță este vicepreşedinte al Uniunii Salvaţi România şi a fost ales europarlamentar pe lista Alianţei USR PLUS pe 26 mai 2019. Este vicepreşedinte al Delegaţiei pentru relaţiile cu Statele Unite şi membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară, al Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European și supleant în Comisia pentru Afaceri Externe din Parlamentul European.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului