spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 08 mai, 2024
spot_img

Nou şef la Centrul de Vaccinare din Sibiu. Află motivele

Știri din Județ

Publicitate

Doctor Cristina Chelcea, soția directorului DSP Sibiu, Daniel Chelcea, a fost schimbată din funcţia de coordonator al Centrului de Vaccinare Redal Sibiu. SIBIU INDEPENDENT a relatat ieri că directorul DSP Sibiu motiva că numirea soţiei sale a fost o decizie a Primăriei Sibiu, funcţia nefiind plătită.

Publicitate

Astăzi, Primăria Sibiu a decis să desemneze coordonator al respectivului Centru de vaccinare pe dr. Marius Boca. Reprezentanţii primăriei susţin că schimbarea s-a făcut datorită modificării legislaţiei. Prin Ordinul 72 din 29 ianuarie s-a stabilit că pentru a ocupa acestă funcţie trebuie contractat un medic specialist. Doar că Centrul s-a deschis în 18 ianuarie, în vid legislativ. Doctorul Cristina Chelcea, medic stomatolog la cabinet şcolar, a asigurat astfel interimatul de la deschiderea centrului de vaccinare până astăzi. Primarul Astrid Fodor i-a mulţumit personal pentru activitatea voluntară depusă.

Dr. Marius Boca a terminat medicina la Cluj în 1984 şi este medic primar.

Ordinul nr 72 din 29 ianuarie 2021 emis de Ministerul Sănătăţii prevede şi valoarea plăţilor care se fac pentru personalul medico-sanitar şi registratorii din centrele de vaccinare din ţară, altele decât cele din spitale. Medicii vor primi 90 de lei pe oră, asistenţii medicali 45 de lei pe oră şi registratorii 20 de lei pe oră. Banii vor veni de la bugetul de stat prin bugetele locale.

Redăm mai jos comunicatul Primăriei Sibiu referitor la schimbarea coordonatorului Centrului de Vaccinare Redal trimis către SIBIU INDEPENDENT:

„Centrul de vaccinare de la Redal a fost pregătit de Primăria Sibiu și deschis în data de 18 ianuarie, conform dispozițiilor instituțiilor abilitate. Însă, actul normativ prin care trebuiau stabilite criteriile de desemnare a medicului coordonator al centrului de vaccinare și formele legale pentru angajarea personalului a fost publicat doar vineri, 29 ianuarie 2021 (Ordinul nr. 72/2021). Pentru a putea deschide centrul de vaccinare din data de 18 ianuarie (data începerii celei de-a doua etape de vaccinare), Primăria Sibiu a asigurat personalul medical necesar prin delegarea a 4 medici din cabinetele școlare. Având în vedere că nu existau prevederi legale pentru desemnarea unui coordonator de centru, persoana care a coordonat acțiunile în centrul de vaccinare a fost doamna dr. Cristina Chelcea, medic la unul din cabinetele școlare din Sibiu, care și-a îndeplinit în mod exemplar atribuțiile. Însă, având în vedere că Ordinul menționat specifică faptul că această poziție poate fi ocupată doar de un medic specialist, doamna dr. Chelcea nu mai poate continua coordonarea centrului. Pe această cale, primarul Astrid Fodor mulțumește public doamnei dr Chelcea pentru că și-a asumat rolul de coordonator și pentru că acțiunile s-au desfășurat în bune condiții în centrul de vaccinare”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr

EDITORIAL: Anul de cotitură pentru Sibiu