Focar de Pestă Porcină Africană la Gura Râului

Știri din Județ

Prefectura județului Sibiu vă informează că în data de 03.02.2021, pe raza județului Sibiu a fost identificat un focar de Pestă Porcină Africană, în comuna gura Râului. Ca urmare a confirmării acestui focar a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

În cadrul ședinței s-a prezentat planul de măsuri și a fost adoptată decizia nr 10/03.02.2021, conform căreia acesta s-a aprobat.

Conform art 16 din Directiva 60/2002 s-au stabilit următoarele:
Localitățile aflate în zona infectată sunt: SIBIEL, SĂCEL, CRISTIAN, ORLAT, FÂNTÂNELE, POPLACA, RĂȘINARI și GURA RÂULUI din județul SIBIU ;
Localitățile aflate în zona tampon sunt: TILIȘCA, GALEȘ, SĂLIȘTE, VALE, MAG, RUȘCIORI, CISNĂDIOARA și RÂU SADULUI – din județul SIBIU.
Fondurile de vânătoare aflate în zona infectată sunt: F.V.13 GURA RÂULUI, F.V. 12 RĂȘINARI, F.V.21 ȘELIMBĂR și F.V.14 SĂLIȘTE – din județul SIBIU.
Fondurile de vânătoare aflate în zona tampon F.V. 20 ȘURA MICĂ, F.V. 10 SADU și F.V. 11 NEGOVEANU – din județul SIBIU.

Măsurile de control ale bolii sunt puse în aplicare imediat și se mențin pentru 12 luni de la constatarea ultimului caz de PPA la porcii mistreți în zona infectată determinată; aceste măsuri de control rămân în vigoare pentru cel puțin încă 12 luni și includ cel puțin dispozițiile deja puse în aplicare în conformitate cu literele e, g, h ale art. 16 din directiva 60/2002 CE privind:
– Examinarea porcilor sălbatici împușcați de vânători sau găsiți morți prin testări de laborator, inclusiv cu ajutorul unor anchete epidemiologice pe categorii de vârstă
– Eliminarea porcilor sălbatici găsiți morți sau împușcați, prin neutralizare sub control oficial
– Ancheta epidemiologică efectuată asupra fiecărui porc sălbatic găsit mort sau împușcat.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri