Consilierii USR PLUS au cerut amânarea adoptării regulamentului de salubritate (CP)

Grupul Consilierilor USR PLUS Sibiu solicită amânarea ședinței extraordinare convocate mâine, la ora 13:00, pentru aprobarea taxei de salubrizare în Municipiul Sibiu.

Această convocare nu respectă Codul administrativ, conform Ordonanței de urgență nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul administrativ – art. 134 convocarea ședințelor extraordinare se face cu trei zile înainte.

Neaflându-ne într-o situație de forță majoră sau maximă urgenţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor municipiului convocarea unei ședințe de îndată nu este justificată. În acest context grupul consilierilor USR PLUS au solicitat doamnei Primar Astrid Fodor și consilierilor locali amânarea pentru ziua de luni a săptămânii viitoare sau orice altă zi a săptămânii viitoare.

În ședința Consiliului Local de săptămâna trecută doamna primar Astrid Fodor a spus că le va fi prezentat consilierilor locali avizul de la ADI Eco și aceștia vor fi consultați. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar regulamentul transmis pentru aprobare, cu 43 de ore înainte de ședință, nu conține avizul consultativ de la ADI Eco.

Regulamentul poate fi consultat aici: https://sibiu.ro/ro2/hotarari/prohot2021/05.02.2021/1.pdf

Publicitate

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *