spot_img
9.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

S-a semnat acordul de parteneriat între municipiului Sibiu și comuna Șelimbar pentru realizarea trenului periurban

Știri din Județ

Publicitate

Marți, 2 februarie, primarul municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor și primarul comunei Șelimbăr, domnul Marius Grecu au semnat la sediul Primăriei Sibiu acordul de parteneriat pentru realizarea trenului periurban care va face legătura între Șelimbăr – zona industrială vest/Aeroportul Internațional Sibiu, cu ramificație înspre cartierul Tilișca din Sibiu.

Acordul de parteneriat între Sibiu și Șelimbăr este necesar pentru că Primăria Sibiu intenționează să solicite finanțare din fonduri europene nu numai pentru realizarea efectivă a proiectului, ci și pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare pregătirii şi implementării acestui proiect. Pentru a obține aceste fonduri este necesar acordul celor două unități administrativ –teritoriale de pe viitorul traseu al trenului (etapa I). De asemenea, prin acest acord s-au stabilit rolurile și obligațiile care revin administrațiilor locale din Sibiu și respectiv Șelimbăr în realizarea proiectului și mai ales pentru prima etapă, aceea a elaborării documentațiilor tehnice și economice.

Pentru mai multe detalii cu privire la pașii parcurși deja de Primăria Sibiu pentru realizarea trenului periurban și următoarele etape în acest proiect, vă invităm să consultați link-ul: https://sibiu.ro/primaria/comunicat/8666.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului