S-a semnat acordul de parteneriat între municipiului Sibiu și comuna Șelimbar pentru realizarea trenului periurban

Marți, 2 februarie, primarul municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor și primarul comunei Șelimbăr, domnul Marius Grecu au semnat la sediul Primăriei Sibiu acordul de parteneriat pentru realizarea trenului periurban care va face legătura între Șelimbăr – zona industrială vest/Aeroportul Internațional Sibiu, cu ramificație înspre cartierul Tilișca din Sibiu.

Publicitate

Acordul de parteneriat între Sibiu și Șelimbăr este necesar pentru că Primăria Sibiu intenționează să solicite finanțare din fonduri europene nu numai pentru realizarea efectivă a proiectului, ci și pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare pregătirii şi implementării acestui proiect. Pentru a obține aceste fonduri este necesar acordul celor două unități administrativ –teritoriale de pe viitorul traseu al trenului (etapa I). De asemenea, prin acest acord s-au stabilit rolurile și obligațiile care revin administrațiilor locale din Sibiu și respectiv Șelimbăr în realizarea proiectului și mai ales pentru prima etapă, aceea a elaborării documentațiilor tehnice și economice.

Publicitate

Pentru mai multe detalii cu privire la pașii parcurși deja de Primăria Sibiu pentru realizarea trenului periurban și următoarele etape în acest proiect, vă invităm să consultați link-ul: https://sibiu.ro/primaria/comunicat/8666.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *