14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

DESCARCĂ: Muzeul ASTRA App

Știri din Județ

Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu a lansat, marţi, prima aplicaţie mobilă cu ghid audio, ASTRA Museum App, care poate fi descărcată gratuit din Google Play şi Apple Store.

Ghidul audio inclus în aplicaţie facilitează accesul la informație a vizitatorilor, care pot asculta poveștile gospodăriilor pe care le privesc. Informațiile prezentate scurt și la obiect sunt „presărate” de efecte sonore speciale. Astfel, când citim despre gospodăria de marmurar auzim sunetul uneltelor ce prelucrează roca, iar fundalul sonor al poveștii gospodăriei pastorale din Poiana Sibiului este o melodie populară din Mărginimea Sibiului. Nu în ultimul rând, auto-ghidarea audio devine un instrument important și util în contextul actual al pandemiei.

„Sunt foarte bucuroasă să lansăm astăzi împreună aplicaţia ASTRA Museum App sau Muzeul ASTRA App. Este o aplicaţie la care lucrăm de câteva luni bune cu Muzeul ASTRA, (…) este o aplicaţie care este deja disponibilă gratuit pe Google Play şi Apple Store. Vă invit să o descărcaţi şi să o exploraţi. (…) Muzeul ASTRA App are un ghid audio unde oamenii, pe lângă că vin să exploreze muzeul, vin să se relaxeze, pot afla informaţii utile, interesante despre 30 de gospodării din muzeu”, a declarat Gyongyi Takacs, reprezentanta companiei eventya.net care a dezvoltat aplicaţia.

Aplicaţia oferă vizitatorilor şi o hartă care le indică ce obiective sunt de vizitat în apropiere, dar şi cele mai apropiate restaurante sau toalete.

ASTRA Museum App oferă notificări utilizatorilor privind noutăţile şi evenimentele din cadrul muzeului sibian. Deocamdată această aplicaţie oferă informaţii utile doar în limba română, însă urmează să furnizeze ghidaje şi în alte limbi.

Poţi primi linkul de acces la aplicaţie şi printr-un SMS pe portalul special creat de Muzeul ASTRA Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri