31.2 C
Sibiu
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Astăzi este „Ziua Europeană a numărului de urgență 112”

Știri din Județ

Astăzi este Ziua Europeană a numărului de urgență 112, marcată anual pe 11 februarie și este dedicată creșterii gradului de conștientizare a importanței acestui serviciu destinat cetățenilor.

În România, servicul de urgență 112 a fost implementat în anul 2004 iar în cadrul dispeceratelor lucrează mii de angajați care sunt “trup și suflet” pentru salvarea de vieți omenești. Este o meserie ușoară? Cu siguranță NU! Sunt necesare multe calități de comunicare, de “sânge rece”, de calm și devotament. Toate pentru ca apelantul să se simtă în siguranță, liniștit și localizat cu profesionalism.

„Obiectivul fundamental al activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu este constituit din multitudinea de misiuni în care intervenim pentru salvarea persoanelor și limitarea pagubelor produse de situațiile de urgență. În anul ce a trecut ISU SIBIU a intervenit în sprijinul comunității la un număr de aproape 16 000 de evenimente, 99% dintre acestea primite pe numărul unic de urgență 112.

Astăzi cu prilejul Zilei Internaționale a Apelului Unic 112 urăm tuturor colegilor operatori STS și dispecerate ale unităților de intervenție, multă sănătate și putere de muncă și le mulțumim pentru armonioasa colaborare în sprijinul și pentru cetățenii aflați în dificultate.
La mulți ani, 112!”
a declarat Inspectorul Șef al ISU SIBIU, Lt.col. Lucian Trefaș

Publicitate
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Turist salvat de Salvamont Sibiu

Drumeție în Munții Lotrului, pe Vârful Sterpu

Val de praf saharian peste județul Sibiu

Fată de 15 ani din Sibiu, dispărută

CSC Șelimbăr s-a despărțit de trei jucători

Bărbat dispărut din Miercurea Sibiului

Bărbat dispărut din Sibiu

Crosul Agnitei promite o seară de neuitat

Anunț important de la Ministerul Culturii