spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu a dobândit statutul de școală-pilot-media

Știri din Județ

Publicitate

Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu a dobândit statutul de școală-pilot-media

În contextul educaţional actual, când elevii sunt bombardaţi de mesaje media care le conturează o imagine despre realitate care nu este întotdeauna corectă, pe lângă dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română, dar şi într-o limbă străină, considerăm că elevii au nevoie şi să deprindă competenţe care să le permită să înţeleagă lumea din jurul lor şi să discearnă între realitate şi iluzia prezentată de mass-media, potrivit cnogsibiu.ro.

Educaţia media a devenit o mişcare mondială menită să îi ajute pe elevi să devină consumatori avizaţi şi producători responsabili de mesaje media și acest proiect este oportun deschiderii şi apropierii şcolii de realitate.

Dezvoltarea gândirii critice, a capacităţii de a identifica şi contracara efectele fenomenului fake-news, din ce în ce mai pregnant în zilele noastre, abilitatea de a construi mesaje cu conţinut şi formă pertinentă, sunt doar câteva din beneficiile pe care această formare le aduce în mediul şcolar.

Începând cu anul școlar 2020-2021, în urma unei selecţii riguroase realiyate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu face parte din ”Programul de educație media” (media literacy). Un grup de șase cadre didactice de Limba și literatura română și discipline conexe a depus candidatura în vederea înscrierii colegiului în acest program, devenind astfel școală-pilot-media, experimentală și de aplicație. Scopul programului este de a pune în aplicare şi de a evalua proiecte de cercetare educaţională, noi modele curriculare şi de carieră didactică, în vederea fundamentării de politici publice la nivel naţional.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?