18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Noul primar din Boița oprește tăierile ilegale de pădure

Știri din Județ

Noul primar din Boița, Nicolae Cocoș a pornit o amplă acțiune de salvare a pădurilor din jurul localității.

Acesta, împreună cu viceprimarul Filip Lucescu a avut o întâlnire cu Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, dar și cu Adrian Bibu, administratorul Consiliului Județean Sibiu.

„Știu că Primăria Boița nu este în cea mai bună situație, dar rezultatele pe care, în doar câteva luni, noua echipă le-a obținut sunt o dovadă a ceea ce se poate face cu adevărat”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Din pădurile din Boița, în decursul anilor au ieșit ilegal peste 1300 de camioane cu lemn. Acum, autoritățile locale vor să recupereze prejudiciul, dar și să redea semnalul importanței pădurii pentru comunitatea lor.

„Am fost la Boița împreună cu Daniela Cimpean – Presedinta Consiliului Judetean Sibiu și m-am bucurat să văd că acestor oameni le pasă. Un proiect de servicii de silvo-mediu, al doilea ca valoare din țară se va implementa la Boița în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga. Este vorba de crearea unor așa-numite “zone de liniște”, de impunerea unor restricții pentru o perioada de cinci ani și de alte măsuri de conservare. Valoarea proiectului este de 874 de mii de euro.” a postat Adrian Bibu pe contul său de Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc