spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

„O zi de vară”, regia Ofelia Popii – prima premieră din 2021 pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu

Știri din Județ

Publicitate



Prima premieră la scenă a Naționalului sibian, „O zi de vară”, marchează proiectul regizoral de debut al Ofeliei Popii pentru Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu. Spectacolul, care îi are în distribuție pe Ciprian Scurtea și Adrian Matioc, are la bază textul semnat de celebrul dramaturg Sławomir Mrożek. Tot Ofelia Popii a semnat și versiunea de film a aceleiași piese, „Cea mai frumoasă zi”, pe care publicul o poate urmări oricând pe TNRS – Scena Digitală, începând din 1 februarie 2021.


Într-un context social opac, dominat de egolatrie, aventura (filozofică?) vecină cu tragicomedia propusă de spectacolul Ofeliei Popii ne invită să descoperim în fericirea împărtășită prin acte de bunătate și sacrificiu poate singura formă de a ne salva și de a aprecia frumusețea propriei vieți.
Spectacolul va avea loc joi, 11 februarie, de la ora 19:00, la TNRS – Sala Mare.



Îmi era dor de adrenalina spectacolului live, de emoție, de reacțiile publicului. Fac parte din viața noastră, ca actori. Teatrul se întâmplă „aici” și „acum”. Să ne vedem cu bine în sălile de spectacol!
Ofelia Popii este una dintre cele mai importante actrițe din România. Performanțele sale actoricești le-a transferat și posturii de regizor. Cred că eu și Adi am reușit să ținem pasul cu ea și am creat o bijuterie de spectacol.” – Ciprian Scurtea, actor TNRS



Meseria noastră e legată de scenă. De relația directă cu spectatorul. Suntem dependenți de reacția lui, de zâmbetul lui, de respirația lui. Prin urmare, deși sunt foarte mândru de versiunea filmică a spectacolului, premiera cu public vine ca o eliberare. Ca o reîntoarcere acasă.
Muncesc umăr la umăr cu Ofelia din 2003. Suntem colegi și prieteni. E o actriță colosală și un partener de scenă minunat. Prin urmare, e o bucurie să fiu părtaș la prima ei încercare ca regizor. Știu că e foarte greu ca din „cel ce se implică” să devii „cel care implică”, dar ea reușește, cu simplitate, cu umor și cu har să-și asume și acest rol. Sunt convins că o să vă placă și vouă.” – Adrian Matioc, actor TNRS



Biletele pot fi achiziționate fie online de pe platforma Entertix, fie în seara spectacolului, în limita locurilor disponibile, cu 30 de minute înainte de începerea reprezentației.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor