spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO-FOTO: Căsuțele de vacanță de la Avrig nu aveau autorizație de securitate la incendiu

Știri din Județ

Publicitate

Acum o săptămână, mai multe căsuțe de vacanță din Avrig au luat foc din cauza utilizării necorespunzătoare a unui coș de fum al centralei termice.

Astăzi, pe pagina de Facebook Uniți sub tricolor au apărut mai multe materiale foto-video realizate chiar de cei cazați în acele căsuțe de vacanță, ilustrând primele momente ale incendiului. În textul postat, cei cazați povestesc experiența traumatizantă prin care au trecut, amintindu-le de incendiul drastic de la Colectiv, dar și de la mai multe spitale din țară. Din fericire, la Avrig totul s-a terminat doar cu pagube materiale, însă oamenii sunt revoltați despre faptul că în acele spații de cazare nu existau sisteme de securitate la incendiu, la standardele cerute de lege.

Am întrebat și noi la ISU Sibiu despre situația prezentată și am primit confirmarea faptului că acele căsuțe de vacanță nu dețin autorizație de securitate la incendiu.

Imediat după ce s-a dat alarma, din ușă-n ușă, oamenii au pus mâna pe gălețile și ligheanele umplute cu apă dintr-un ciubăr plasat în curtea locației și au încercat să stingă incendiul.

„Între orele 7 și 8 dimineața, în timp ce dormeam cu toții, s-a dovedit că izbucnise un incendiu puternic la două din cele câteva vile pe care le închiriasem și deși focul se extindea, șansa noastră a fost că unii dintre noi să se trezească fără vreo alertă chiar atunci, în acele momente de cumpănă și să observe la timp ce se întâmplă. Imediat, fără a se mai îmbrăca și a mai pierde vreo secundă, aceștia au fugit afară, să încerce să-i trezească și pe ceilalți la timp. Din fericire, toată lumea a scăpat că prin minune, nevătămată, deși cei care erau cazați în cele două vile s-au trezit în mijlocul unui scenariu apocaliptic, fumul foarte gros și toxic din interior, precum și flăcările care pătrunseseră pe hol, făcând traseul de ieșire din vile foarte greu vizibil și evacuarea destul de dificilă, însă, șansa și poate spiritul de organizare care ne caracterizează activitatea, au făcut să ne salvăm prin propriile forțe la timp și să-i scoatem pe toți cei care se aflau în pericol, înainte de a fi prea târziu.” a declarat un chiriaș aflat în una dintre căsuțe.

img
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
fb img
o
o

„Cele 10 vile dispuse în același complex, nu avea în niciuna din ele următoarele „mici accesorii” probabil necesare pentru a funcționa legal și a salva vieți în cazul unei nenorociri:- detectoare de fum și temperatură pentru semnalarea incendiilor- sisteme de alarmă de incendiu (buton de alarmă)- stingătoare presurizate de incendiu/extinctoare- plan de evacuare în caz de incendiu- pereții de lângă centrală (locul izbucnirii incendiului), s-au izolat cu polistiren și nu cu material ignifug (mai scump), fiind și alte nereguli semnificative în camera centralei.” se mai relatează în postarea Facebook

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Eheee, pai pe langa aceste multe nereguli legate de dotarile impotriva incendiilor, intabulare, executarea silita pe terenul pe care e construit complexul, samd… mai sunt multe alte aspecte care sfideaza legea la acea cazare (Domeniul ROA), pe care se pare ca acesti tineri nu le-au remarcat.

    Mergeti cu un specialist in constructii, proiectare, dar si cu cineva care lucreaza in domeniul intabularilor si cadastrului si problemele grave legale vor rasari ca ciupercile dupa ploaie. Dar mereu s-au inchis ochii, la fel se va face si de acum incolo, doar toata lumea traieste bine, de la proprietarii care-si desfasoara afacere in liniste, pana la cei care in mod oficial sunt datori s-o verifice, dar omit asta. Coruptia ucide, asa se zicea? Mda, si-o sa tot ucida, ca ne merita soarta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri