12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Uși deblocate și incendii stinse cu succes de către pompierii militari ISU SIBIU

Știri din Județ

În cursul nopții trecute pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au intervenit prompt la mai multe evenimente și incendii produse pe raza județului Sibiu.

În jurul orei 23:15 pompierii Detașamentului Sibiu au intervenit în municipiul Sibiu, str. Colinei, pentru deblocarea ușii unui apartament în care o persoană de sex feminin, de cca 39 de ani, conștientă, care nu se putea mișca din cauza unor afecțiuni ale coloanei vertebrale. S-a deblocat ușa apartamentului care se afla la etajul III al unui bloc și echipajul SMURD i-a acordat îngrijiri medicale.

În jurul orei 03:20, pompierii militari ai Punctului de lucru Săliște și Miercurea Sibiului au intervenit de urgență cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 echipaj SMURD în localitatea Poiana Sibiului, str. Vale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.
La sosirea forțelor la fața locului incendiul se manifesta violent la casa de locuit construită în mare parte din lemn (bârne) precum și la anexele, grajd, șură.
Intervenția a fost îngreunată de accesul dificil al autospecialelor de intervenție până la locul evenimentului.
În sprijinul pompierilor militari au intervenit membrii SVSU Poiana Sibiului.
Proprietarul a suferit arsuri minore pe un braț și a primit îngrijiri medicale refuzând transportul la spital.

În urma incendiului, a ars casa și anexele pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de utilizarea unui coș de fum neprotejat corespunzător făță de materiale combustibile.

În jurul orei 04:30, un echipaj SMURD a intervenit în localitatea Orlat unde un autoturism a ieșit de pe partea carosabilă și s-a răsturnat în șanț.
La fața locului s-au acordat îngrijiri unui bărbat, iesit din autoturism, care a fost transportat la UPU Sibiu cu traumatism cranio-facial.

Pe perioada sezonului rece când temperaturile sunt scăzute, echipaje SMURD din cadrul subunităților ISU Sibiu efectuează pe timpul nopții, patrulări pe raza județului Sibiu în sprijinul persoanelor fără adăpost în vederea acordării de îngrijiri medicale și transport către spatiile special amenajate.
Având în vedere temperaturile scăzute înregistrate ieri, 13.02.2021,în cursul nopții echipajele SMURD din cadrul subunităților ISU Sibiu au efectuat un număr de 9 patrulări în care nu au fost identificate persoane fără adăpost.

ISU SIBIU roagă cetățenii care observă persoane fără adăpost să sune la numărul unic de urgențe #112 și să ne anunțe locul unde se află acestea, iar echipajele de salvatori le vor prelua pentru a le transporta la locurile special destinate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri