FOTO: Hoții de curent din județul Sibiu, sub lupa autorităților

Echipele Departamentului de Investigații Energetice din cadrul DEER, împreună cu echipe de electricieni din cadrul Sucursalei Sibiu, în colaborare cu Poliția Municipiului Sibiu și Inspectoratul Județean de Jandarmerie Sibiu au organizat în data de 18.02.2021, o acțiune de verificare a instalațiilor de alimentare cu energie electrică a utilizatorilor din localitățile Sibiu și Mediaș, din județul Sibiu.

Scopul acțiunii a fost de prevenire și combatere a sustragerilor de energie electrică. Din totalul instalațiilor verificate au fost identificate 5 locuri cu consum neautorizat de energie electrică, prin intervenții artizanale asupra echipamentelor electroenergetice.

Publicitate

Aceste branșamente neconforme implică un risc major pentru populația din zonă, pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică sau pot provoca electrocutări ori incendii.

Potrivit prevederilor Art. 92 alin. (1) şi alin. (2) din Legea 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale: „Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” De asemenea, potrivit alin. (4), chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate se pedepseşte.

Publicitate

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *