spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Sediu AUR la Sibiu: Primăria vrea, unii consilieri ba!

Știri din Județ

Publicitate

ACTUALIZARE 25.02.2021: La debutul şedinţei de Consiliu Local Sibiu, primarul Astrid Fodor a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi în care se oferea un sediu partidului AUR la Sibiu. Argumentul a fost avizul negativ din comisie şi dorinţa Primăriei de a analiza din nou acest proiect.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu Local Sibiu, Primăria a înaintat un proiect pentru acordarea conform legii unui sediu în chirie organizaţiei judeţene a Partidului AUR, recent intrat în Parlament. Partidul are doi parlamentari de Sibiu, un deputat şi un senator.

Cererea celor de la AUR pentru sediu a fost aprobată de serviciile din Primăria Sibiu, inclusiv de primat Astrid Fodor. Doar că spaţiul deţinut de URBANA, trebuie acordat legal de Consiliul Local Sibiu. Întruniţi în comisii, premergătoare şedinţei în plen, consilierul USR, Ionuţ Ghişe s-a împotrivit vehement acordării acestui sediu pentru AUR. Spaţiul în discuţie este situat pe strada Fabricii la parterul blocului 9, unde ani la rând a fost sediul PNL, acum mutat.

Suprinzător, tot în respectiva şedinţă de comisie proiectul privind acordarea unui sediu deputatei PNL, Raluca Turcan a primit aviz pozitiv de la toţi membrii, inclusiv PSD. Proiectul privind sediul AUR a primit, însă, aviz negativ la propunerea lui Ghişe. Totuşi la ora actuală USR deţine două sedii în Sibiu de la Primărie, pe aceeaşi lege, unul pe Bd. Victoriei şi unul pe str. 9 mai. Ghişe s-a arătat nemulţumit în comisie că partidul PLUS (aflat în proces de fuziune cu USR acum) nu a primit un sediu de la Primărie şi a trebuit să închirieze din mediul privat.

În şedinţa de joi, consilierii locali, în plen vor vota acest proiect. Rămâne de văzut dacă AUR va primi sau nu sediu la Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri