7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Pentru prima dată, un elicopter SMURD va fi mult mai aproape de zona turistică Bâlea din munţii Făgăraş

Știri din Județ

Pentru prima dată, un elicopter SMURD va fi mult mai aproape de zona turistică Bâlea din munţii Făgăraş, ceea ce îi va ajuta pe salvatori să economisească zeci de minute la intervenţiile de salvare a victimelor, spune şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Lucian Trefaş.

„Acel elicopter care va fi pentru Braşov – Sibiu va fi la mijlocul distanţei dintre Braşov şi Sibiu pentru masivul Făgăraş. Este foarte important pentru că economisim câteva zeci de minute la intervenţii cu un grad ridicat de complexitate, adică acolo unde se solicită intervenţia elicopterului este clar că urgenţa este una majoră. Avându-l mai aproape, sigur o să răspundem mai bine la situaţiile mai complexe în primul rând şi categoric în salvarea montană, o să ne ajute să avem un acces mai rapid către persoanele care sunt în dificultate în zona montană”, a declarat joi, pentru AGERPRES, şeful ISU Sibiu, Lucian Trefaş.

Video AICI

În prezent, la operaţiunile de salvare din judeţul Sibiu unde este nevoie de transport medical de urgenţă aerian se aduce elicopterul SMURD de la Târgu-Mureş.

În ianuarie 2016 a avut loc la Bâlea Lac cea mai mare operaţiune de evacuare a 72 de turişti cu elicoptere aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie, după ce se stricase telecabina.

Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) a primit, joi, primele trei elicoptere achiziţionate din fonduri europene prin proiectul „Viziune 2020”. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a explicat că rolul acestor elicoptere în principal va fi de „creare a trei baze noi pentru intervenţie montană”.

„Vor fi baze care vor fi în apropierea zonelor montane, una în zona Caransebeş – Caraş, una în zona Braşov – Sibiu şi una în zona Suceava”, a mai precizat şefu DSU.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri