spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Consiliul Judeţean a lansat Portalul Medical pentru pacienţi şi medici

Știri din Județ

Publicitate

Începând de astăzi sibienii vor avea la dispoziție o platformă on line https://portalmedical.cjsibiu.ro/prin care vor avea acces la toate datele medicale personale, își vor putea vizualiza istoricul medical și cu ajutorul căreia se vor putea programa de acasă la medicii din cele trei spitale aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu: Spitalului Clinic Județean de Urgentă Sibiu, Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.

„Ne asumăm rolul de deschizători de drumuri la nivel naţional. Este singurul portal medical funcţional din ţară”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu într-o conferinţă de presă.

Portalul Medical asigură accesul pacienților celor trei spitale la un tablou centralizat care cuprinde date medicale, cum ar fi:

  • istoric medical
  • scrisori medicale
  • bilete de ieșire din spital
  • buletine de analize

Totodată platforma permite realizarea de PROGRAMĂRI on line la cabinetele celor trei spitale din subordinea Consiliului Județean Sibiu. În situația în care pacientul dorește, platforma oferă și posibilitatea de a adăuga la profilul medical analize suplimentare care au fost realizate în alte clinici și poate da acces la dosarul medical unui medic în funcție de necesitate, inclusiv medicilor de familie.

Alexandru Bârsan, reprezentantul firmei Gama IT din Sibiu, care a realizat portalul medical, a precizat că aici sunt cuprinse date aflate în sistemele informatice ale spitalelor subordonate Consiliului Judeţean Sibiu. În cazul Spitalului Judeţean datele merg până în 2007, iar pentru Spitalul TBC şi cel de Psihiatrie până în anul 2012.

Consiliul Judeţean lucrează la digitalizarea datelor mai vechi din spitale, dar acest proces a fost acoperit doar parţial de acest proiect.

Pe viitor, reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu speră ca şi primăriile care au în subordine spitale în judeţ să se înroleze în acest sistem unic medical.

Soluția a fost realizată la inițiativa Consiliului Județean Sibiu fiind parte din cadrul unui amplu proiect realizat cu fonduri europene “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune Socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030” (cod MySMIS 126475), cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?