17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

De unde poţi lua adeverinţa de vaccinare cu două doze de ser anti-COVID?

Știri din Județ

Persoanele care s-au vaccinat cu două doze de ser anti-COVID pot descărca adeverinţa de vaccinare direct din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, a declarat şeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARSCoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

Persoana vaccinată îşi introduce câteva date de siguranţă şi poate să descarce această adeverinţă„, a explicat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

VIDEO

În completare, conf. dr. Florentina Furtunescu din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi directorul direcţiei generale urgenţe medicale din cadrul DSU, a prezentat detalii legate de obţinerea adeverinţei de vaccinare.

„Orice persoană vaccinată cu două doze de vaccin poate să intre pe site-ul adulti.renv.ro, citeşte termenii de utilizare şi îi acceptă. În cazul în care îi acceptă, îi apar două ferestre, una în care trebuie să introducă CNP-ul şi a doua în care introduce numărul de telefon. Primeşte un cod pe SMS, pe numărul de telefon, introduce codul respectiv şi obţine adeverinţa de vaccinare pentru CNP-ul pe care l-a introdus . (…) Cred că este deja disponibil serviciul acesta. Deocamdată, este disponibil pe CNP şi pe datele din buletin, de săptămâna viitoare va putea fi disponibil şi pe datele din paşaport„, a declarat Furtunescu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu