7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

PSD Sibiu: Anchetele demarate la spitalul sibian trebuie să scoată la lumină adevărul! (CP)

Știri din Județ

Laura Barac, lider de grup al consilierilor județeni PSD Sibiu transmite următoarele:


Grupul consilierilor județeni ai PSD Sibiu susține demararea anchetelor privitoare la modalitatea de desfășurare a activitații secției Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, ca urmare a dezvăluirilor apărute în presa sibiană. Considerăm că sunt extrem de îngrijorătoare pentru noi toți informațiile apărute în mass-media cu privire la aplicarea de tratamentele necorespunzătoare pacienților internați aici și sperăm că, urmare a controalelor, se va constata că cele sesizate nu corespund realității.


Totuși, dacă în urma anchetelor se vor constata deficiențe, cerem adoptarea unor măsuri imediate, pentru remedierea neregulilor constatate și, dacă va fi cazul, tragerea la răspundere (într-un interval de timp care să și permită sancționarea) a persoanelor ce se fac vinovate de situația semnalată.


Asigurarea unor servicii medicale de calitate, pentru sănătatea, siguranța și viața pacientului trebuie sa fie o prioritate pentru toată lumea, și, cu atât mai mult, este o prioritate pentru PSD, care prin structură este un partid social. Deși suntem în minoritate în cadrul Consiliului Județean Sibiu ne dăm și ne vom da tot concursul pentru a apăra interesele cetățenilor.
În acest sens, vom solicita, în prima ședință de consiliu, prezența atât a managerului, cât si a directorului medical ai SCJU Sibiu, pentru a oferi explicații referitoare la cele apărute în spațiul public.


Faptul că în ultimul an la spitalul județean din Sibiu au fost desfășurate două controale ale reprezentanților Corpului de Control al Ministerului Sănătății, ambele constatând nereguli, demonstrează (și o spunem cu părere de rău, în condițiile în care oricare dintre noi putem ajunge în aceeași situație) că în cadrul spitalului sibian sunt probleme care se impun de îndată rezolvate, întrucât siguranța pacienților este imperativă.
Însă nu trebuie să aruncăm cu noroi în tot personal medical – sunt oameni competenți și dedicați care își sacrifică permanent viața personală pentru a fi alături de pacienți.

Doamna presedintă a Consiliului Județean Sibiu, vă solicităm să acordați mai multă atenție spitalului și să încercați eliminarea numirilor politice sau interimare la această unitate, numiri care pot genera sincope în cadrul actului managerial.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri