spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

De unde poţi lua adeverinţa de vaccinare cu două doze de ser anti-COVID?

Știri din Județ

Publicitate

Persoanele care s-au vaccinat cu două doze de ser anti-COVID pot descărca adeverinţa de vaccinare direct din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, a declarat şeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARSCoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

Persoana vaccinată îşi introduce câteva date de siguranţă şi poate să descarce această adeverinţă„, a explicat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

VIDEO

În completare, conf. dr. Florentina Furtunescu din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi directorul direcţiei generale urgenţe medicale din cadrul DSU, a prezentat detalii legate de obţinerea adeverinţei de vaccinare.

„Orice persoană vaccinată cu două doze de vaccin poate să intre pe site-ul adulti.renv.ro, citeşte termenii de utilizare şi îi acceptă. În cazul în care îi acceptă, îi apar două ferestre, una în care trebuie să introducă CNP-ul şi a doua în care introduce numărul de telefon. Primeşte un cod pe SMS, pe numărul de telefon, introduce codul respectiv şi obţine adeverinţa de vaccinare pentru CNP-ul pe care l-a introdus . (…) Cred că este deja disponibil serviciul acesta. Deocamdată, este disponibil pe CNP şi pe datele din buletin, de săptămâna viitoare va putea fi disponibil şi pe datele din paşaport„, a declarat Furtunescu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri