Două ateliere pregătite pentru vizitatorii Muzeului ASTRA

În perioada 12-14 martie, în intervalul orar 9:30-16:30, la Muzeul ASTRA se vor desfășura activități special alese pentru vizitatori: „Lada de zestre” – atelier de pictură pe lemn și „Întreabă un muzeograf” – ghidaj tematic în sectorul pomicultură-viticultură.

Publicitate

 Lada de zestre – atelier de pictură pe lemn

Publicitate

O echipă de muzeografi și restauratori lemn policrom din Muzeul ASTRA  va prezenta în acest weekend  vizitatorilor informații utile despre florile stilizate și apoi pictate pe mobilierul din Transilvania. Mai mult, cei care doresc pot să se implice și să picteze o placă de lemn cu motive specifice perioadei secolului al XIX-lea. Și tot în cadrul acestui atelier, vizitatorii vor afla detalii despre o ladă de zestre (pictată), o piesă importantă din colecția Muzeului ASTRA, cu tot cu etapele ei de restaurare.

Atelierul are loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, de vineri până duminică, 12-14 martie, între orele 9.30-16.30, în Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică, Jud. Sibiu. 

Atelierul de pictură pe lemn se va desfășura cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, cu un număr limitat de participanți. În baza biletului de intrare în muzeu și cu ajutorul unei hărți, vizitatorii vor identifica Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică.

Întreabă un muzeograf – ghidaj tematic pe sectorul pomicultură-viticultură

Întrabă un muzeograf  – este o activitate de ghidaj tematic gratuit pe un anumit sector din Muzeul ASTRA. În perioada 12-14 martie, sectorul prezentat va fi cel de pomicultură-viticultură, situat pe partea stângă a  lacului din Muzeul în aer liber. Primele repere din traseu vor fi Crama pomicolă cu etaj, din Polovragi, jud Gorj, Gospodăria de pomicultor, Bălănești, jud Gorj, Gospodăria de pomicultor, Vlădești jud Vâlcea, Teascurile și zdrobitoarele, Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică, jud Sibiu , toate fiind monumente expuse în Muzeul ASTRA.

Muzeograful care va face ghidajul va prelua vizitatorii interesați de la Gospodăria de viticultor sas, Șeica Mică. Ghidajul este oferit publicului fără programare.

Cele două activități au un caracter complementar, în sensul că după ce participă la atelierul de pictură, vizitatorii pot opta pentru un ghidaj gratuit în sectorul de pomicultură-viticultură. De asemenea, toți cei care vor aștepta să intre la atelierul de pictură, pot avea parte între timp de ghidajul mai sus menționat.

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *