spot_img
12.3 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Stejarul secular din incinta Grădinii Zoologice Sibiu nu este în pericol, anunță Primăria Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Stejarul secular din incinta Grădinii Zoologice Sibiu a fost și rămâne în atenția administrației locale. Din acest motiv în 2016 Grădina Zoologică a contactat Institutul de Cercetare si Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, solicitând indicații de protejare a acestui arbore, anunță Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu.

Reprezentanții Institutului au răspuns prompt, transmițând măsuri punctuale. Printre acestea, au fost recomandate tăieri de corecție care să echilibreze arborele. De asemenea, a fost recomandată sprijinirea arborelui în partea în care este înclinat, precum și monitorizarea periodică a stării de sănătate a arborelui. Toate aceste măsuri au fost implementate de managementul Grădinii Zoologice.



O altă recomandare a Institutului a fost aceea de a aplica tratamente care să prevină defolierea produsă de insecte sau ciuperci. Prin urmare, din 2017 până în prezent s-au aplicat tratamente cu pesticide care să distrugă insectele dăunătoare și ciupercile.

În același scop, conducerea Zoo Sibiu a contactat Academia Română – Comisia pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii și colaborează îndeaproape cu Ocolul Silvic Sibiu, mai ales în ceea ce privește efectuarea tăierilor de corecție (toaletării).

În prezent copacul este viu, în anotimpul cald, având o coroană bogată și verde, fiind monitorizat anual la nivelul organelor principale: rădăcina, tulpina, ramurile și frunzele.

Prin urmare stejarul nu este în pericol și se iau toate măsurile pentru menținerea acestui important monument al naturii, cu care Sibiul se mândrește. De altfel, o fotografie a acestui stejar a fost expusă pe un panou în orașul înfrățit Durham din Statele Unite, reprezentanții acestora organizând o expoziție cu imaginile unor arbori reprezentativi din orașele înfrățite. Mai mult, în această primăvară, pe aleea dedicată orașelor înfrățite din Durham a fost plantat un stejar pentru reprezentarea Sibiului, oglindind tocmai acest stejar secular al orașului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda