Niciun loc liber la ATI pentru bolnavii adulți de COVID

În cele trei spitale publice din Sibiu, prevăzute cu secţii ATI pentru bolnavii adulţi cu COVID-19, nu mai este niciun loc liber, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Andreea Ştefan.

Conform informaţiilor pe care Instituţia Prefectului Sibiu le are în acest moment, la nivelul judeţului Sibiu dintr-un total de 48 de paturi dotate ATI sunt funcţionale un număr de 45 de paturi. În cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, există un număr de 30 de paturi dotate ATI, din care 2 sunt destinate exclusiv secţiei de Obstetrică-Ginecologie. Un număr de 3 paturi sunt defecte, iar în acest moment se lucrează la remedierea acestor defecţiuni, pentru ca acestea să poată fi funcţionale. În baza raportărilor de astăzi – 16 martie, la SCJU Sibiu sunt ocupate 25 de paturi ATI, practic toate paturile funcţionale pentru pacienţii COVID-19, care nu sunt specifice secţiei de Obstetrică-Ginecologie, cele 2 fiind libere. În cadrul Spitalului Militar există un număr de 10 paturi dotate ATI, toate fiind ocupate. În cadrul Spitalului Municipal Mediaş există un număr de 2 paturi dotate ATI, ambele fiind ocupate“, a precizat Andreea Ştefan.

Potrivit sursei citate, “în cadrul Spitalului de Pediatrie Sibiu există un număr de 6 paturi dotate ATI, toate fiind libere”.

Judeţul Sibiu are un pat ATI pentru pacienţii cu COVID-19, la un număr de 12.969 de locuitori, situându-se la un nivel superior comparativ cu alte judeţe cu o populaţie similară, precum Buzău, Arad, Hunedoara sau Botoşani, informează un comunicat de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *