spot_img
8.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO-FOTO: Inundație în Parcul Sub Arini. Pietonii ocolesc pe spațiul verde, prin mocirlă

Știri din Județ

Publicitate

Pietonii ce tranzitau în această dimineață aleile din Parcul Sub Arini au avut parte de o surpriză neplăcută.

Pârâul Trinkbach, cel care străbate întreg parcul a ieșit din matcă, inundând mai multe alei și făcând imposibilă circulația pietonală pe diferite trasee.

Acest lucru se datorează precipitațiilor abundente din ultima perioadă, a crengilor și gunoaielor ce au rămas captive în gurile de scurgere sau sub podețele parcului.

Oamenii sunt revoltați din cauză că sunt nevoiți să ocolească bălțile uriașe prin spatiul verde, și el, plin de apă și mocirlă.

La ora 11:00, reporterul Sibiu Independent a sesizat prezența unei echipe de muncitori care evalua vizual situația, fără să intervină pentru remedierea situației.

img   scaled
img   scaled
img   scaled
img   scaled
img   scaled
img   scaled
img   scaled
img   scaled
img   scaled

„Primăria Sibiu intervine alături de Apă Canal pentru îndepărtarea blocajului din aval care a cauzat aceste acumulări de apă. Precizăm că ultima acțiune de curățenie pe pârâul Trinkbach a fost realizată acum 3 săptămâni (23-25 februarie), când s-au îndepărtat crengile și diversele deșeuri. Din primele constatări de la fața locului se pare că blocajul s-a produs prin casetarea pârâului cu o terasă betonată, situată pe un teren privat. Zona de intrare a acestui canal era protejată cu un grilaj, dar aceasta a dispărut. Astfel, canalul s-a înfundat cu crengi și alte materiale aduse de debitul mărit al pârâului în urma ploilor din ultimele zile. După ce se eliberează cursul pârâului de către echipele APĂ CANAL, Serviciul pentru Situații de Urgență și Serviciul  Salubrizare va stabili mai multe locații unde se vor monta grilaje de reținere a materialelor aduse de pârâu.” a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului