5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

ESTE OFICIAL! Carantină zonală la Tilișca. Este nevoie de declarație

Știri din Județ

ACTUALIZARE: Prefectura județului Sibiu a transmis în urmă cu puțin faptul că a fost aprobată cererea de carantinare zonală pentru localitatea Tilișca, începând cu data de 20.03.2021, ora 16:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Astfel, circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

În zona UAT Tilișca vor fi instituite două filtre rutiere, astfel:
1. Intrarea în localitatea Tilișca dinspre Săliște.
2. Intrarea în localitatea Rod dinspre Jina.

Conducătorii auto vor aborda următoarea rută ocolitoare a zonei UAT Tilișca: DJ 106E Poiana Sibiului – DJ 106G Dobârca – DN 1 Apoldu de Sus – DN 1 S

Descarcă modelul declarației

Descarcă Hotărârea carantinării zonale

Știre inițială:

Prefectura județului Sibiu a transmis în urmă cu puțin timp faptul că în urma ședinței de lucru COVID, din cauza ratei de incidență cumulată înregistrată în ultimele 14 zile în Tilișca, a fost solicitat avizul pentru carantinarea zonală a localității.

Astăzi, rata de incidență cumulată înregistrată în ultimele 14 zile la Tilișca este de 6,2/1000 de locuitori. O situație alarmantă care cu siguranță va impune anumite restricții mult mai drastice decât în celelalte localități sibiene.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost depistate pozitiv cu coronavirus 161 de persoane. Astfel, rata de incidență cumulată înregistrată în ultimele 14 zile în județul nostru a ajuns 2,63/1000 de locuitori iar în municipiul Sibiu, 4,21/1000 de locuitori.

„Având în vedere faptul că în UAT Tilișca, rata de incidență cumulată înregistrată în ultimele 14 zile este de 6,2/1000 de locuitori, conform art. 12 din Legea nr 136/2020 Direcția de Sănătate Publică a efectuat analiza de risc a acestei localități și a transmis-o Institutului Național de Sănătate Publică pentru acordarea avizului de carantină zonală, urmând ca în funcție de răspunsului INSP, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, să se întrunească și să adopte măsurile care se impun.” a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii județului Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri