Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri ai Forțelor Aeriene alături de Ministerul Apărării Naționale organizează în perioada 26 – 28 martie 2021 evenimentul „Aleargă pentru sănătate”.
Sibienii interesați se pot înscrie la eveniment și pot participa în mod gratuit. Accesează AICI link-ul pentru înscriere.
Mens sana in corpore sano!
Cu toţii ştim că anticii au dreptate. Există o legătură puternică între forma fizică şi cea mentală. Exersând corpul ne menţinem creierul într-o formă mai bună. Sportul pune sângele în mişcare şi antrenează muşchii corpului, întăreşte întregul sistem cardio-respirator, elimină toxinele şi dezvoltă mobilitatea articulaţiilor. De asemenea, sportul reduce considerabil depresia şi anxietatea scăzând efectele stresului, creşte încrederea în sine şi concentrarea psihică.
În această perioadă solicitantă, în care atât sănătatea fizică cât şi cea psihică ne poate fi periclitată, plecând de la provocarea 4 X 4 X 48 a lui David Goggins şi de la iniţiativa elevului sergent Bănescu Andrei, lansăm o nouă provocare militară:
6 x 6 x 48!
ALEARGĂ PENTRU SĂNĂTATE!
– Când are loc evenimentul?
În perioada 26 – 28 martie, începând cu orele 18:00, la un interval de 6 ore, se aleargă câte 6 kilometri, adăugând unul în plus în tura a patra, sâmbătă, 27 martie, pentru a cumula un total de 55 de kilometri. De aici numele provocării militare:
6 x 6 x 48!
ALEARGĂ PENTRU SĂNĂTATE!
– Cine poate participa?
Oricine doreşte, în mod deosebit elevii şi studenţii instituţiilor militare de învăţământ. Am ales această categorie deoarece iniţiativa pleacă din cadrul unei şcoli, elevii sunt testaţi şi nu se expun niciunui risc, deoarece nu părăsesc siguranţa cazărmii. Pe deasupra, fiind în weekend, activitatea nu se suprapune cu alte activităţi didactice şi procesul educaţional nu este întrerupt.
– Este o competiţie? Există câştigători?
Singura competiţie este cu tine însuţi! Este o provocare la sănătate, un îndemn pentru fiecare persoană la o viaţă în echilibru şi armonie. Aici nu există învinşi. Fiecare este un exemplu că se poate să depăşim orice provocare dacă suntem dispuşi să ieşim din zona de confort. Toţi participanţii sunt câştigători.
– Este periculos?
Este o activitate sportivă ca oricare alta, iar riscurile asumate sunt minime. Pentru orice eventualitate, cadrele medicale ale instituţiei de învăţământ sunt pregătite să intervină, dacă este cazul.
Aceasta este provocarea. Elevii noştri sunt entuziasmaţi şi au început să se pregătească. Suntem siguri că vor fi mulţi alţi participanţi din cadrul instituţiilor militare de învăţământ.