spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Ipocrizia legii în pandemie

Știri din Județ

Publicitate

De un an de zile publicăm ştiri despre diferite legi şi reguli stabilite de Guvern pentru vremurile de pandemie. Colegii noştri publică ştiri despre amenzi aplicate persoanelor care organizează chefuri private. Citim cum 4 sau 9 persoane care au petrecut într-o casă sunt amendate. Dar aflăm din presă şi de nunţi de 500 de persoane în judeţ care au fost trecute cu vederea de autorităţi.

Lista exemplelor poate continua. În acest week-end al Dumbrăveni a fost unul din cele mai mari concursuri canine din ţară. Sute de participanţi. Autorităţile au închis ochii, pe motiv că legea permite. Şi departe de mine gândul de a acuza organizatorii. Ei nu au nicio vină, dacă aşa este legea.

Copiii nu au voie în parcuri la locurile de joacă. Sălile de fitness sunt închise iar. Spectatorii la meciurile de baschet, fotbal sau alte sporturi nu au acces pe stadioane. Totuşi 400 de oameni cu câinii lor se pot întâlni la o competiţie sportivă, fără aviz DSP. Ei susţin că aşa este legea. Aceeaşi lege care amendează 4-8 persoane că petrec împreună la cineva acasă. Mi se pare mie sau Guvernul a pierdut controlul?

Toate aceste legi şi reguli au fost date de Guvern. Acelaşi Guvern care joi anunţa închiderea magazinelor la ora 18 şi vineri la prânz amâna regula pentru duminică. Mesaje confuze mereu primite pe canale oficiale, din surse oficiale, de la decidenţi.

În acest context este de înţeles că oamenii devin tot mai nervoşi. Protestele se înmulţesc şi starea de spirit a populaţiei este în fierbere. Pentru că nu poţi aplica dubla măsură: cu sau fără lege. Autorităţile din judeţ şi din ţară în ultimul an adesea au aplicat dubla măsură. Ori aceste lucruri se văd şi oamenii devin confuzi, pe bună dreptate. Ce avem voie şi ce nu avem voie în pandemie? De ce unii au voie şi alţii nu au voie? De ce adunările publice peste 100 de persoane sunt interzise, dar cele „sportive” cu 400 sunt permise? De ce? De ce? De ce?

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri