spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Prefectul Sibiului, Mircea Creţu se așteaptă la un nou protest împotriva măsurilor de restricţie impuse în pandemie

Știri din Județ

Publicitate

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, a declarat, marţi, că deţine informaţii că în cursul zilei va avea loc un nou protest asemenea celor din ultimele două seri, împotriva măsurilor de restricţie impuse în pandemie.

Întrebat de un jurnalist dacă a fost informat că vor mai avea loc proteste, prefectul a spus în timpul şedinţei Colegiului Prefectural: „Da. Este posibil să mai urmeze. Da, astăzi va urma (un nou protest n.r.).”

Atât prefectul Mircea Creţu, cât şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică, colonelul Daniel Chelcea, s-au declarat îngrijoraţi că mulţi protestatari nu poartă măştile de protecţie.

„Ne îngrijorează faptul acesta. Trebuie să înţelegem că suntem totuşi în pandemie. Este bine până vom scăpa de această boală, COVID-19, să păstrăm şi să luăm toate măsurile de prevenţie, astfel încât să trecem cât mai uşor peste această perioadă, inclusiv să ne vaccinăm”, a mai spus prefectul Mircea Creţu.

În ultimele două zile, în municipiul Sibiu, sute de oameni au protestat şi au cerut renunţarea la măsurile restrictive impuse şi au scandat printre altele, „Jos masca!” şi „Libertate!”.

Jandarmeria a transmis că doi participanţi la protestul de luni seara vor fi sancţionaţi pentru încălcarea „unor norme de convieţuire socială”.

„Protestul s-a încheiat în jurul orei 20.40, fără evenimente majore. În urma unui conflict verbal, doi participanţi vor fi sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 (republicată) – pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, una dintre sancţiuni fiind aplicată bărbatului condus la autospeciala Jandarmeriei pentru identificare. Vom reveni cu detalii referitoare la sancţiunile aplicate, după finalizarea verificărilor, care sunt în desfăşurare”, a transmis Jandarmeria Sibiu în cursul serii de luni, după finalizarea protestului.

Sursa: Agerpres

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri