Pompierii militari ISU Sibiu sunt mereu la datorie – 95 de misiuni în ultimele 24 de ore

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, înultimele 48 de ore, unui număr de peste 90 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

Publicitate

De asemenea, în această perioadă peste 80 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajutor medical calificat SMURD.
Totodată, pompieri militari sibieni au intervenit în această perioadă pentru localizarea și lichidarea
a 5 incendii manifestate la vegetația uscată și resturi vegetale ( în municipiul Mediaș, localitățile Orlat, Axente Sever și Târnava Târnave), unde au ars peste aproximativ 10 ha de vegetație uscată și resturi vegetale.

Publicitate

De asemenea, echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au continuat desfășurarea pe raza județuluiSibiu a 4 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile Covid -19 impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

Publicitate

În data de 01.04.2021, în jurul orei 16:20, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului Sibiu a intervenit cu autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime în municipiul Sibiu, str. Aleea Taberei pentru salvarea unei pisici aflate pe acoperișul unui bloc cu 4 etaje. Intervenția s-a desfășurat fără probleme desoebite.

Având în vedere că arderile necontrolate pot provoca adevărate dezastre, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor:

Arderea miriştii se face cu respectarea următoarelor măsuri:
• condiţii meteorologice fără vânt;
• parcelarea miriştii în suprafeţe de maximum 10 ha, prin fâşii arate;
• izolarea zonei de ardere faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii sau fond forestier, prin executarea de fâşii arate;
• desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
• asigurarea până la finalizarea arderii a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii;
• asigurarea pentru suprafeţe de ardere mai mici de 5 ha a substanţelor şi mijloacelor de stingere necesare;
• asigurarea, în cazul suprafeţelor de ardere mai mari de 5 ha, a unui plug, a unei cisterne cu apă, a mijloacelor de tractare şi a personalului de deservire.
Pe terenurile în pantă, arderea miriştii se face pornind din partea de sus a pantei.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *