Excavări ilegale la Turnu Roşu în sit Natura 2000

Consilierii locali USR din Turnu Roşu au sesizat astăzi Garda de Mediu şi Primăria Turnu Roşu pentru că o firmă a început să facă exavări pe râul Olt, în sit Natura 2000. Acţiunea este ilegală conform consilierilor: “Un sit Natura 2000 este un sit de importanță comunitară, prin urmare este o arie protejată ce face parte din rețeaua ecologică europeană Natura 2000, cu rol principal de protecție și conservare a speciilor și habitatelor de pe teritoriul Uniunii Europene”.

Publicitate

Tot consilierii USR Turnu Roşu au sesizat că lucrăriile pun în pericol de inundaţii vatra satului. “Bratul mort are un supraplin inspre raul Olt (se vede in filmări) exact langa stația de sortare-spălare agregate minerale construită pe mal de o societate comercială. Dupa cum se vede în imagini, pare ca se construieste un baraj din balastru, baraj care ar bloca exact supraplinul bratului. In aceste conditii, suntem indreptatiti sa ne intrebam ce se va intampla in cazul in care vine o viitura, pe unul dintre cele doua parauri care se varsa in bratul mort, Valea Caselor si Valea Nisului”

La interpelarea consilierilor, Primăria şi Garda de Mediu nu au răspuns încă.

Filmările făcute de consilierii USR la Turnu Roşu cu excavările ilegale:

Sprijină tinerii cu dizabilităţi mentale din Casa lui Ionuţ, Cisnădioara

Ajută Fundaţia Little John din Cisnădioara, judeţul Sibiu cu o donaţie! 6 tineri cu dizabilităţi mentale din centrul rezidenţial Casa lui Ionuţ au nevoie de sprijin! Iar alţi 130 de copii şi tineri din zona Sibiului se pot bucura de programele anuale ale Taberei de Vară.

F

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *