spot_img
11.6 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Consilierii USR și PSD s-au opus ca 20 decembrie să fie Ziua Sibiului. PNL și FDGR au votat proiectul

Știri din Județ

Publicitate

Proiectul inițiat de Adrian Bibu și consilierii PNL Sibiu ca orașul Sibiu să aibă o zi de sărbătoare, a trecut cu votul FDGR și PNL. 20 decembrie a fost aleasă ca Ziua Sibiului pentru că marchează prima atestare documentară a orașului de pe Cibin. Consilierii USR și PSD s-au abținut.


Raul Apostoiu, consilier local USR a declarat în ședință că data de 20 decembrie este prost aleasă. Ea poate fi marcată științific, dar Sibiul are nevoie de o zi în altă dată. „Data de 20 decembrie propusă ca Ziua Sibiului, este improprie organizării unor evenimente care să marcheze sărbătoarea orasului nostru, aceasta fiind “umbrită” de sărbătorile de iarnă dar si de Târgului de Craciun care se desfasoara in acea perioada. Mai mult ne aflăm în postul religios al Crăciunului în care nu cred că sunt potrivite acest gen de evenimente.” a motivat Apostoiu.

Tot el a propus ca dată a Zilei Sibiului, perioada când se organizează Târgul Olarilor. „Ce-ar fi dacă am lega 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐬ă𝐫𝐛ă𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐦𝐚𝐫𝐜𝐡𝐞𝐚𝐳𝐚 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟓 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐧𝐢𝐢 – 𝐓â𝐫𝐠𝐮𝐥 𝐎𝐥𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫, sărbătorit la început de septembrie” a precizat Apostoiu.

Trebuies spus că Târgul Olarilor este organizat de 57 de ani de Centrul Junii Sibiului în Piața Mare în prima sâmbătă și duminică din septembrie. Evenimentul nu are dată fixă.

Totuși proiectul propus de Adrian Bibu și consilierii PNL a trecut la vot, cu sprijinul FDGR. 20 decembrie se va sărbători de acum ca Ziua Sibiului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă