spot_img
16.8 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Diana Mureșan, consilier local USR: „Am depus săptămâna trecută un proiect de hotărâre de consiliu local pentru amenajarea de parcuri pentru câini în municipiul Sibiu” (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Consilierul local USR, Diana Mureșan transmite următorul comunicat de presă:

Publicitate

Am depus săptămâna trecută un proiect de hotărâre de consiliu local pentru amenajarea de parcuri pentru câini în municipiul Sibiu.
Ideea redactării a plecat de la o strângere de semnături inițiată acum câteva săptămâni de către un grup de cetățeni. Până în acest moment, 768 de sibieni au semnat pentru susținerea acestui demers: https://www.petitieonline.com/petitie_pentru_amenajarea_de_locuri_de_joaca_pentru_cainii_de_companie_in_orasul_sibiu

Este extraordinar când cetățenii aleg implicarea în viața comunității și, așa cum am promis în campanie, ne-am propus să preluăm toate aceste idei valoroase și să le ducem în Consiliul Local. Așa este firesc să se întâmple.

În municipiul Sibiu, nu există un spațiu în care câinii să poată fi lăsați să se miște liberi. Conform legislației în vigoare, accesul/deplasarea câinilor în spațiul public este permis doar dacă sunt ținuți în zgardă, lesă sau ham de către cei care îi dețin.

Marea problemă apare mai ales pentru câinii celor care locuiesc la bloc sau in locuințe care nu dispun de curți. Aceste animale sunt condamnate să se plimbe doar legate. Pentru a veni în sprijinul celor care își doresc mai multă libertate pentru animalele lor, dar și pentru a evita disconfortul altor cetățeni, considerăm că este necesară și oportună amenajarea unor zone publice cu această destinație.

Astfel de parcuri există de mulți ani în țările care ne sunt model și au fost deja amenajate cu succes și în câteva orașe din țară. Cu siguranță, se poate face acest lucru și în Sibiu atâta timp cât administrația locală va înțelege că este vorba de normalitate.

Sursa foto: Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare