12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

VIDEO – Bogdan Trif: Românii trebuie să beneficieze de același standard de calitate ca și ceilalți cetățeni europeni, pentru produsele vândute în țările UE! (CP)

Știri din Județ

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu a transmis un comunicat de presă către mass media cu privire la proiectul de lege care obligă și producătorii străini și comercianții să respecte și în România același standard de calitate pentru produsele vândute în țările UE.

„Am fost desemnat, de Partidul Social Democrat, să susțin, de la tribuna Parlamentului, dreptul românilor de a nu mai fi considerați cetățeni de mâna a doua ai Uniunii Europene.

Am susținut, în această săptămână, proiectul de lege care obligă și producătorii străini și comercianții să respecte și în România același standard de calitate pentru produsele vândute în țările UE. În cazul în care calitatea produsului destinat pieței din România este mai slabă decât a celui similar din alte țări UE, consumatorul român are dreptul de a fi informat asupra acestui lucru.

Proiectul de lege prevede sancțiuni drastice, inclusiv penale, pentru cei care practică dublul standard, în detrimentul cetățenilor români.

Am convingerea că toți sibienii au constatat, din experiența proprie, că dulciurile, băuturile răcoritoare au alt gust, produsele cosmetice, țigările, detergenții etc. au o calitate superioară în Germania, de exemplu, față de aceleași produse cumpărate din România. 

Bineînțeles că PNL și USR nu au susținut proiectul PSD și au votat împotriva punctului 6 al ordinii de zi, respectiv PL-x 460 – lege ordinară – privind sancţionarea dublului standard de calitate a produselor şi serviciilor pentru consumatori.

Raportul comun al Comisiei pentru industrii și Comisiei pentru agricultură, prezentat în plen, a fost de respingere, dat fiind faptul că reprezentanții PNL, USR și UDMR au votat împotrivă. Urma un vot împotrivă și în plen, anunțat de la tribuna Parlamentului, de liderii de grup ai coaliției PNL-USR-UDMR, însă liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a reușit să evite respingerea proiectului de lege. Profitând de faptul că mulți deputați ai coaliției nu erau prezenți în sala de plen și nici online, Alfred Simonis a cerut retrimiterea proiectului de lege la comisii, pentru două săptămâni. Propunerea noastră a trecut la doar câteva voturi, reușind să obținem, astfel, o mică victorie pentru români.

E bine să știe sibienii ce atitudine au parlamentarii PNL și USR atunci când iau decizii care le afectează viața! Românii trebuie să aibă drepturi egale cu cele ale tuturor cetățenilor europeni! “ a transmis Deputatatul Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri