10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Consilierii locali FDGR: Sibiul să aibă locuri de joacă pentru câini

Știri din Județ

Consilierii Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) propun adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local prin care să fie amenajate în municipiu locuri de joacă pentru câini, potrivit proiectului publicat de site-ul Primăriei Sibiu.

Dacă va fi votat acest proiect de hotărâre, Direcţia Patrimoniu şi Cadastru alături de Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu vor trebui să identifice în municipiul Sibiu „zone adecvate pentru amenajarea acestor locuri de joacă”, se arată în proiect.

Peste 800 de sibieni au semnat o petiţie online pentru amenajarea de locuri de joacă pentru câinii de companie în municipiul Sibiu.

„Ideea de ‘Loc de joaca pentru câini’ reprezintă un spaţiu public ingrădit, special amenajat, unde oamenii se pot juca împreună cu animalele lor de companie, unde câinii pot să socializeze, astfel fiind mult mai puţin predispuşi la dezvoltarea problemelor comportamentale, precum agresivitatea şi lătratul in exces. Un astfel de loc reprezintă un mediu adecvat în care câinii pot alerga fără lesă, fără a fi în pericol de a ajunge pe carosabil şi/sau a deranja alte persoane care nu agreează apropierea de un câine sau faţă de persoanele care manifestă temeri. Totodată, se asigură distracţie şi socializare pentru stăpânii de patrupede canine”, se arată în petiţia online.

Sursa: AGERPRES

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri