spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Investiţie de milioane de euro în noua şcoală specială din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Consiliul Judeţean Sibiu a semnat astăzi documentele oficiale prin care primeşte peste 2 milioane de euro finanţare neramburasabilă din fonduri europene pentru relocarea şi extinderea Şcolii Speciale nr 1 din Sibiu. Clădirea actuală a şcolii de pe strada Filarmonicii este în curs de revendicare. Proiectul semnat astăzi va oferi o şcoală mult mai mare şi la standarde europene pentru copiii cu nevoi speciale din Sibiu în complextul actual al Spitalului de Psihiatrie. Se va folosi clădirea Şcolii nr 22, aflată în incinta spitalului, care va fi extinsă şi complet modernizată cu lifturi şi laboratoare speciale. Aici vor putea învăţa 258 de copii în condiţii europene.

Valoarea totală a proiectului este de peste 13 milioane de lei din care 9 milioane cheltuieli eligibile din fonduri europene. Directorul ADR Centru, Simion Creţu a semnat alături de Daniela Cîmpean astăzi documentele de finaţare. Proiectul are termen de finalizare 31 decembrie 2023.

Noua şcoală specială va include 15 săli de clasă pentru școlarii cu deficiențe severe şi 14 săli de clasă pentru școlari cu deficiențe medii sau ușoare. Va avea o sală pentru art-terapie, o sală pentru stimulare senzo-ludoterapie, un centru de documentare și informare CDI, o sală time-out, un cabinet informatică, cabinete medicale și stomatologice.
Clădirea va avea şi ateliere de profesionalizare, cabinete de consiliere, de logopedie, o sală de kinetoterapie și propria sa piscină/bazin, dar și un număr suficient de grupuri sanitare, raportate la numărul de elevi. Nu vor lipsi lifturile şi terenurile de sport pentru copii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…