spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Iubire, birocrație, avangardă și experiment – luna mai este intensă și versatilă pe Scena Digitală TNRS

Știri din Județ

Publicitate

„Mici crime conjugale” (regia Mariana Cămărășan și Amalia Florina Iorgoiu), „Hin und Her / Încoace și încolo” (regia Alexander Riemenschneider) și „ROavant:garDE” (o piesă radiofonică de Florian von Hoermann, Julia Schulz și Hunor von Horváth) sunt premierele lunii mai pe Scena Digitală. Acestora se adaugă spectacolul experimental „Evanghelie”, de Pippo Delbono, oferit gratuit abonaților platformei.

wp image
wp image
wp image
wp image
wp image
wp image
wp image
wp image
wp image
wp image
wp image
wp image
wp image
wp image




„Mici crime conjugale” (regia Mariana Cămărășan și Amalia Florina Iorgoiu), „Hin und Her / Încoace și încolo” (regia Alexander Riemenschneider) și „ROavant:garDE” (o piesă radiofonică de Florian von Hoermann, Julia Schulz și Hunor von Horváth) sunt premierele lunii mai pe Scena Digitală. Acestora se adaugă spectacolul experimental „Evanghelie”, de Pippo Delbono, oferit gratuit abonaților platformei.

Una dintre cele mai noi producții ale Naționalului sibian, „Mici crime conjugale”, are la bază textul omonim semnat de apreciatul scriitor Eric-Emmanuel Schmitt și îi aduce pe ecrane pe Diana Fufezan și Adrian Matioc într-un spectacol sensibil și sfâșietor despre adevărurile dureroase ale vieții de cuplu.

„Hin und Her / Încoace și încolo” este invitația pe Scena Digitală din luna mai a Secției Germane TNRS. Adaptare pentru scenă a piesei semnate de Ödön von Horváth, spectacolul regizat de Alexander Riemenschneider propune o critică socială la granița dintre comedie și drama absurdă despre „demonii” birocrației contemporane.

„ROavant:garDE” este un experiment poetic-radiofonic-imagistic inedit, în concepția vizuală a lui Dan Basu și cea muzicală a compozitorilor Marin Grigore și Vlad Robaș. Producția propune un itinerariu poetic prin opera câtorva dintre cei mai reprezentativi scriitori europeni ai secolului trecut ai avangardei literare, precum Charles Baudelaire, Rainer Maria Rilke, Tristan Tzara, Paul Celan, Urmuz, Eugène Ionesco, Gellu Naum, Geo Bogza ori Herta Müller.

*Producția „ROavant:garDE” poate fi vizionată pe Scena Digitală exclusiv pe bază de bilet individual, nefăcând parte din nicio ofertă de abonamente disponibilă.


Pippo Delbono revine în luna mai pe Scena Digitală cu un nou cadou – „Evanghelie / Vangelo”.

Spectacolul „Evanghelie” este ghidat de atmosfera creată de muzica lui Enzo Avitabile. Este plin de nuanțe poetice, dar este și marcant prin dezvăluirea amintirilor artiștilor croați, martori la evenimentele traumatice ale unui război rece care le-a remodelat istoria, locurile și granițele țării lor natale. Aceste granițe au fost zguduite chiar și pe parcursul realizării spectacolului, de sosirea a zece mii de bărbați, femei și copii, în căutarea disperată a unui Pământ al Făgăduinței.

Scena Digitală este platforma online a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu care oferă spectacole și filme oricând, oriunde și de pe orice device, în condiții de calitate HD a sunetului și a imaginii. Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de pe site-urile Entertix, mySTAGE, iaBilet și Eventbook. Spectacolele cadou oferite de TNRS nu pot fi vizionate pe bază de bilet individual, acestea fiind destinate doar deținătorilor de abonamente!



EVANGHELIE
Un spectacol de: Pippo Delbono

Filmare și imagini: Pippo Delbono
Cu participarea – în filmări – Adăpostului pentru Refugiați PIAM, din Asti (Italia)
Soundtrack digital original adaptat pentru orchestră și cor polifonic: Enzo Avitabile
Scenografie: Claude Santerre
Costume: Antonella Cannarozzi
Light Design: Fabio Sajiz
Regie tehnică: Fabio Sajiz
Lumini și video: Orlando Bolognesi
Sunet: Pietro Tirella
Tehnician principal: Gianluca Bolla
Tehnician scenă: Enrico Zucchelli
Costume istorice: Elena Giampaoli
Administrație: Silvia Cassanelli, Alessandra Vinanti
Birou de presă: Silvia Pacciarini
Traducere în engleză: Stefano Guizzi
Ateliere de scenografie și costume: Hrvatsko Narodno Kazaliste – Zagreb (Croația)
Mulţumiri speciale: Fabrice Aragno, Antoine Bataille, Francesca Catricalà, Teatro Nuovo di Mirandola
Cu: Gianluca Ballarè, Bobò, Margherita Clemente, Pippo Delbono, Ilaria Distante, Simone Goggiano, Mario Intruglio, Nelson Lariccia, Gianni Parenti, Alma Prica, Pepe Robledo, Grazia Spinella, Nina Violić, Safi Zakria, Mirta Zečević
Pippo Delbono face experimente teatrale de mult timp, explorând solul fertil dintre sfera publică și cea privată, dintre autobiografie și istorie, modelând opere care sunt recunoscute pe scena internațională prin originalitatea lor. „Evanghelie” reprezintă un pas înainte pe această cale. De-a lungul ultimilor ani, experimentele sale au luat o formă neobișnuită de spectacol muzical: o cercetare a vocii și a cuvintelor, în cadrul căreia Delbono a întâlnit muzicieni precum Enzo Avitabile, Alexander Bălănescu, Petra Magoni, Antoine Bataille. „Evanghelie” este o compoziție corală, concepută inițial ca operă contemporană: a prins contur în Zagreb, interpretată de orchestră, cor, dansatori și actori ai Croatian National Theatre, alături de compania teatrală care lucrează cu Pippo Delbono de mulți ani. Spectacolul „Evanghelie” este ghidat de atmosfera creată de muzica lui Enzo Avitabile. Este plin de nuanțe poetice, dar este și marcant prin dezvăluirea amintirilor artiștilor croați, martori la evenimentele traumatice ale unui război rece care le-a remodelat istoria, locurile și granițele țării lor natale. Aceste granițe au fost zguduite chiar și pe parcursul realizării spectacolului, de sosirea a zece mii de bărbați, femei și copii, în căutarea disperată a unui Pământ al Făgăduinței.
Spectacol prezentat în limba italiană, cu traducere în limbile română şi engleză.
Producători: Emilia Romagna Teatro Fondazione & Hrvatsko Narodno Kazalište- Zagabria
Coproducători: Théâtre Vidy Lausanne, Maison de la Culture d’Amiens – Centre de Création et de Production, Théâtre de Liège.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor

LOAMNEȘ: Investiții masive în școli

Rășinariul are capelă mortuară la standarde