1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Maratonul de vaccinare de la Sala Thalia, un real succes! 630 de persoane într-o singură zi

Știri din Județ

Duminică, de Ziua Uniunii Europene, personalul medical și îndrăgiți artiști sibieni și-au unit eforturile pentru a susține vaccinarea împotriva COVID-19 ca soluția de revenire cât mai curând la o viață normală. Consiliul Județean Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu, Crucea Roșie Sibiu, Spitalul Clinic Județean Sibiu și Spitalul CFR au organizat un maraton de vaccinare în foaierul Filarmonicii, între orele 9 și 21.

Maratonul de vaccinare a fost dublat de un maraton artistic în aer liber pe esplanada Sălii Thalia. Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea condițiilor de distanțare, prin implicarea a 30 de voluntari ai Crucii Roșii Sibiu în zona de vaccinare și 20 de voluntari ai Academiei de voluntari și ai Filarmonicii de Stat Sibiu în cadrul evenimentului artistic. Rapelul pentru persoanele vaccinate va avea loc în 30 mai, tot la Filarmonica de Stat Sibiu.

Cele mai multe persoane au venit să se vaccineze în prima parte a zilei. În foaierul Filarmonicii au funcționat 4 linii de vaccinare cu Pfizer, puse la dispoziție de cele două spitale și de Crucea Roșie.  “Am fost impresionați de numărul mare de persoane care s-au vaccinat în cadrul evenimentului și le mulțumim tuturor. E un semn că sibienii au înțeles importanța imunizării prin vaccinare și că suntem cetățeni responsabili, care acționează împreună pentru binele întregii societăți” declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu. 

“Vaccinarea, deși pleacă de la protecția individuală, se extinde prin avantajele sale asupra întregii comunități. Ne dorim cu toții  să revenim la o viață normală, să putem merge la spectacole, să putem călători, să ne îmbrățișăm familia și prietenii iar asocierea acestui maraton de vaccinare cu evenimentele artistice ne-a readus aminte cât de frumoasă poate fi viața în normalitate. Noi cei din echipele de vaccinare, împreună cu cei care se vaccinează am pus umărul pentru Sibiu și pentru Europa și suntem o singură voce! O voce europeană care transmite un mesaj clar: împreună facem tot ceea ce putem pentru ocrotirea și asigurarea sănătății semenilor noștri. Vaccinați-vă!”,  au declarat membrii echipei de vaccinare a SCJU Sibiu. 

DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC

“Evenimentul a fost, cu siguranța, o reușită, iar eficienta lui a fost dată de profesionalismul celor implicați, dar si de tot entuziasmul care ne-a animat pe toți, de dorința de a contribui, așa cum am reușit fiecare, la succesul campaniei de vaccinare. Personal mi-am amintit chiar de primele zile de pandemie, când vorbeam de #solidaritate, o solidaritate pe care am ajuns să o trăim pe 9 mai 2021 mai pregnant ca niciodată”, a declarat Răzvan Biris, Director Crucea Rosie Filiala Sibiu.

În cadrul evenimentului artistic, sibienii s-au putut reîntâlni după multă vreme cu orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, care a susținut un concert special dedicat Zilei Europei. Îndrăgiții artiști de la Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului au susținut un program care a sărbătorit tradițiile românești și cele europene. Spiritul de oraș dinamic cultural a fost reînviat pe Strada Cetății pe tot parcursul zilei de duminică de către Teatrul de Balet Sibiu, orchestra Academiei Forțelor Terestre, actorii Teatrului Național Radu Stanca și artiștii Școlii Populare de Arte și Meserii ”Ilie Micu”. Ziua s-a încheiat în acordurile de nai ale lui Radu Nechifor. Evenimentele artistice care au fost transmise LIVE au atras peste 15.000 de vizualizări.

Mesajele specialiștilor din domeniul medical s-au făcut auzite și pe esplanada Sălii Thalia, unde au luat cuvântul directorul Crucii Roșii Sibiu Răzvan Biriș, medicul primar de medicină internă Remus Călin Cipăian și medicul de familie Eduard Egri, manageri ai unor importante unități spitalicești precum Simina Florescu, Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din București, Horațiu Cojocaru, managerul spitalului CFR, Florin Neag, managerul interimar al SCJUS și Ciprian Băcilă, managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie Gh. Preda din Sibiu, dar și sibieni dedicați din domeniile educație, turism și cultură: colonelul Ghiță Bârsan, rectorul Academiei Forțelor Terestre, poetul Radu Vancu și Alin Chipăilă, președintele Asociației Județene de Turism Sibiu și Cristian Cismaru din echipa de program dedicată Anilor Drumeției. Un mesaj recurent a fost acela de a depăși dezbinarea și dezinformarea pentru a putea depăși efectele pandemiei.

Organizatori:

  • Consiliul Județean Sibiu 
  • Filarmonica de Stat Sibiu
  • Crucea Roșie Sibiu
  • Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu
  • Spitalul CFR

Parteneri:

  • Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”
  • Ansamblul Folcloric Profesionist ”Cindrelul Junii Sibiului”
  • Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu”
  • Teatrul Național ”Radu Stanca”
  • Teatrul de Balet Sibiu
  • Hotel Împăratul Romanilor
  • Radu Nechifor Panflute
  • Asociația ”Positive Life”
  • Pardon Café&Restaurant
  • Academia de voluntari
  • Direcția de Sănătate Publică
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri