spot_img
9.2 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Prima întâlnire virtuală din cadrul proiectului Erasmus+ MOV.I.E.S

Știri din Județ

Publicitate


Prima întâlnire virtuală din cadrul proiectului Erasmus+ MOV.I.E.S. a debutat în data de 5 mai 2021 şi a implicat colaborarea unui grup de 60 de elevi şi 15 cadre didactice din Colegiul Naţional “Octavian Goga” cu partenerii lor din alte 4 ţări europene: Italia, Macedonia, Portugalia, Turcia. Proiectul Erasmus+ “MOVe on to dIgital and be EuropeanS” (MOV.I.E.S) beneficiază de finanţare europeană în cadrul Programului Erasmus +, Acţiunea Cheie 2.



În prima parte a proiectului, desfăşurat în anii şcolari precedenţi, elevii au analizat și au realizat filme de scurt metraj (ficţiune şi documentare) pe teme sociale, de interes pentru tineri. Materialele realizate de elevi pot fi vizualizate pe site-ul proiectului, https://www.movieserasmus.eu/.



În acest an școlar, din cauza situaţiei pandemice, elevii nu şi-au putut întâlni partenerii în mod direct, dar în perioada 5-8 mai 2021 a avut loc o întâlnire vituală care a continuat activităţile din anii precedenţi, organizată de instituţia din Portugalia. Scopul întâlnirii a fost realizarea unui ultim film documentar pe tema pandemiei.



Elevii au avut şansa să se cunoască şi să înveţe împreună despre realizarea documentarelor sub îndrumarea regizorului şi profesorului de arte vizuale Paulo Pinto de la ADEMINHO/Escola Profissional do Alto Minho Interior din Paredes de Coura, Portugalia. Participanţii au aflat care sunt etapele de urmat în cazul realizării unui documentar, ce reguli trebuie respectate în cazul filmării unor scene folosind telefonul mobil precum şi ce tipuri de secvenţe de pot filma pentru a ilustra un scenariu stabilit.

Citește știrea completă AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor