spot_img
12.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Doi sibieni s-au calificat la Campionatul Mondial de Pangration Athlima

Știri din Județ

Publicitate

La Campionatul Național de Pangration Athlima care a avut loc în Poiana Brașov în perioada 15-16 Mai 2021, doi sibieni (Stoica Lucian și Merișanu Alexandru) s-au calificat pentru Campionatul Mondial. Evenimentul va loc în decembrie, în Grecia.

Pangration este un stil de luptă din Grecia antică. Experții spun ca ar fi cel mai eficient stil de luptă creat vreodată de om. Conform tradițiilor grecești, eroii mitici Heracles (Hercule) și Theseus (Tezeu), sunt inventatorii Pangration Athlima

Pangration în România

La prima ediție a Campionatului Mondial de Pangration susținut de Federația Internationala de Pankration Athlima (IFPA) în 2000 a participat pentru Israel, românul Daniel Butinger devenind Campion Mondial. E anul în care Daniel Butinger încearcă introducerea acestui sport în România, la reorganizarea Federației Române de Arte Marțiale (conform noilor legi a sportului introduse la aceea dată) având sprijinul clubului Shin Daito prin Sensei Cojocaru Gheorghe, însă interesul membrilor acestei federații este redus și implicit este refuzat.

Citește AICI ȘTIREA COMPLETĂ

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda