Lucrare intrepretată în premieră mondială joi, la Filarmonica Sibiu

Știri din Județ


”Chasse Noir” este numele lucrării compusă de Dinah Bianchi (SUA) și care va fi interpretată în premieră mondială absolută joi, 27 mai 2021 la Filarmonica de Stat Sibiu. Muzicienii sibieni vor fi conduși de la pupitrul dirijoral de Romeo Rîmbu. Biletele pentru acest eveniment s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Filarmonicii Sibiu și online pe platforma iabilet.roCompozitoarea americană Dinah Bianchi a scris mai multe lucrări pentru orchestră, formație de concert, ansamblu de coarde, ansamblu de alamă, ansamblu de suflători, fagot, corn, orgă, voce, vioară dar și muzică electronică. Este câștigătoare a concursului de compoziție ”SMP Press” 2020 categoria de muzică contemporană solo cu lucrarea ”… Please repeat Thet”, medaliată cu bronz la categoria compozitor a ”Global Music Awards” 2020 pentru compoziția „Vitula”. În plus, a ocupat locul trei la categoria Partitura originală a concursului ”Global MusicAwards” din 2019 pentru compoziția „Anaphora”. În 2016, a ocupat locul al doilea în competiția ”The American Prize” pentru partitura originală, cu compoziția sa de ansamblu de suflători, intitulată “The Jackal’s Palace”, care a câștigat, de asemenea, o medalie de bronz Global Music Award în 2015.

Dinah Bianchi”Scrisă pentru orchestră simfonică, „Chasse Noir” se îndreaptă către sound-ul clasic al Filmului Noir. Această muzică s-a născut din dorința mea de a crea o operă dramatică, plină de energie frenetică, care să amintească de scenele „cinematografice” captivante de urmărire de la Hollywood. După ce recent am compus o serie de lucrări mai intime, am vrut să mă întorc la genul de muzică care mă pasionează cu adevărat: muzica exuberantă și îndrăzneață scrisă pentru orchestra simfonică. În calitatea mea de cornist profesionist, mă atrag lucrările de mare amploare, energice, simfonice, care subliniază vasta paletă de culori a orchestrei și care permit fiecărui instrument să aducă o contribuție în atingerea rezultatului final.
Din punct de vedere formal, lucrarea „Chasse Noir” poate fi privită ca o temă cu variațiuni. Introducerea, tema principală și finalul sunt variate continuu pe măsură ce protagonistul trece printr-un mix de idei muzicale distorsionate. Corzile capătă amploare, în timp ce suflătorii din partida de lemne răspund amenințătoarei partide de alamă cu pasaje frenetice rapide pentru a crea un sentiment de urmărire fără suflare. Semnalele trompetelor oferă tranziții către noi variațiuni agonizante ale aceluiași joc muzical de-a „șoarecele și pisica”. Fiecare varianțiune asigură coerența întregii lucrări prin repetarea unor teme și motive ușor de recunoscut, permițând astfel ascultătorilor să țină cu ușurință pasul cu ,,vânătoarea,, , oferind în același timp diversitatea necesară pentru a întreține interesul acestora până la deznodământul final. Deși lucrarea folosește orchestra simfonică în întregimea ei, instrumentarul partidei de percuție este redus la minimum, compozitoarea asigurându-se că prezența lor este utilizată în mod adecvat, evitând excesele timbrale” a declarat compozitoarea Dinah Bianchi.

Biletele pentru acest concert s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Filarmonicii Sibiu și online pe iabilet.ro. Prețul unui bilet este de 30 și 40 de lei. Informații la tel. 0735566486. Purtarea măștii de protecție este obligatoarie pentru publicul prezent la concert. Pentru a respecta normele sanitare în vigoare au fost puse în vânzare doar 135 de bilete, spectatorilor prezenți li se va măsura temperatura, iar fiecare dintre aceștia vor trebui să se dezinfecteze pe mâini la intrarea în sală.Facebook event: https://fb.me/e/4WQLt2yYy


Eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Sprijiniți muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniți mecena prin donații onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)

Urmăriți-ne pe:
www.facebook.com/FilarmonicaSibiu
www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu
www.instagram.com/filarmonicasibiu
https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa
www.tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri