spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Noi premiere la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

În cadrul conferinței de presă din 28 mai 2021 directorul general TNRS și președintele FITS, Constantin Chiriac, a prezentat cele mai recente producții ale Naționalului sibian, „Conferința iraniană” și „De cealaltă parte a lumii”, pregătite atât pentru versiunea scenică, cât și pentru Scena Digitală. Invitații speciali au fost: dramaturgul și regizoarea Alexandra Badea; regizorul Bobi Pricop și actorii Ofelia Popii, Marius Turdeanu și Cendana Trifan. De asemenea, iubitorii teatrului sibian și ai Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu sunt invitați să urmărească online conferința de presă de luni, 31 mai, ora 12:00,  live pe pagina de Facebook a TNRS.

„De cealaltă parte a lumii” – cel mai recent spectacol semnat Alexandra Badea pentru Naționalul sibian

După alte două producții semnate pentru TNRS („Perfect compus” și „Maternal”), dramaturgul și regizoarea Alexandra Badea revine la Sibiu cu premiera îndelung așteptată a spectacolului „De cealaltă parte a lumii”. Reprezentația din 30 mai este deja sold-out, dar, la cererea publicului, Naționalul sibian a programat special avanpremiera acestui spectacol pentru 29 mai.

Inspirată de contextul socio-politic european actual, Alexandra Badea tratează în noul său spectacol problematici ale relațiilor interpersonale într-o lume a granițelor fizice și emoționale. Parte poveste inițiatică, parte un exercițiu de critică socială lipsită de menajamente, producția invită la un moment de autoreflexie în parametrii unei realități delicate, pe care deseori refuzăm să o confruntăm.

Spectacol realizat în cadrul proiectului european Be SpectACTive!, cu partenerii: CapoTrave/Kilowatt, BRUT Wien, Dublin Theatre Festival, Plesno Kazalište Ljubljana.

„Conferința iraniană” – produs special de Castel Film Studios pentru Scena Digitală

După premiera la scenă din 13 mai 2021, spectacolul regizat de Bobi Pricop este pregătit pentru debutul pe Scena Digitală, din luna iulie 2021. Versiunea digitală pentru „Conferința iraniană” este primul produs în colaborare cu Castel Film Studios, CINETic – UNATC, prin Departamentul Cercetare, Dezvoltare și Inovare (DCDI). 

Spectacolul semnat de Bobi Pricop pune degetul pe răni deschise, invitându-ne la o confruntare incisivă, problematică și simptomatică a realității ce sfidează legea kilometrului mort. Cu ocazia unei conferințe, zece reprezentanți ai „gândirii occidentale” discută situația delicată a unui Orient „spiritual”, însă lipsit de orice formă de toleranță.

Scena Digitală – recunoscută cu premiul special UNITER

Platforma Scena Digitală lansată de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a câștigat în ultimul an de existență nu doar atenția publicului amator de teatru și artele spectacolului, ci și atenția juriului UNITER. Astfel, Scena Digitală primește în acest an Premiul special UNITER pentru meritul de a deveni prima platformă de acest gen creată de un teatru național din România, precum și pentru efortul de a populariza teatrul înregistrat și teatru-film într-o perioadă în care instituțiile de cultură nu și-au putut desfășura activitatea.

Lansată în iulie 2020, platforma Scena Digitală aduce lunar iubitorilor de arte ale spectacolului peste 30 de spectacole de teatru, teatru-film și filme ale Naționalului sibian. TNRS devine, astfel, primul teatru național din România cu o platformă integrată video-on-demand, care poate fi accesată pe bază de abonament sau bilet individual. Spectacolele găzduite de Scena Digitală (www.scena-digitala.ro) sunt înregistrate în condiții de calitate HD a sunetului și a imaginii și sunt subtitrate în engleză sau în română, în cazul spectacolelor produse de Secția Germană TNRS. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri