17.2 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

INTRARE LIBERĂ la Muzeul ASTRA pentru cei care se vor vaccina

Știri din Județ

Toţi vizitatorii celui mai mare muzeu în aer liber din România, Muzeul ASTRA din Pădurea Dumbrava Sibiului, care se vor vaccina aici vineri şi sâmbătă, împotriva COVID-19, vor beneficia de acces gratuit în muzeu în ziua imunizării, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

„Muzeul ASTRA, instituţie ale cărei acţiuni sunt posibile prin finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu, găzduieşte în perioada 4-5 iunie 2021 (vineri&sâmbătă) un maraton de vaccinare sub deviza ‘Sibiul revine la normal! Pune umărul! Vaccinează-te!’. Prim urmare, pentru toţi vizitatorii Muzeului ASTRA, care vor să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2, vor fi amenajate două linii de vaccinare în parcarea din faţa Pavilionului Muzeal Multicultural, la intrarea principală în Muzeul în aer liber. Vaccinurile vor fi administrate de către medicii de la Centrul de Vaccinare din Şelimbăr, iar dozele – Pfizer şi Johnson&Johnson – vor fi asigurate de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu. (…) Persoanele care se vor vaccina la maratonul organizat la Muzeul ASTRA, vor avea intrarea gratuită în muzeu în ziua în care le-a fost administrat vaccinul”, se precizează în comunicatul Muzeului ASTRA.

Maratonul de vaccinare va fi dublat în Muzeul ASTRA de un alt maraton gastronomic, meşteşugăresc şi artistic. În cele două zile, aici vor avea loc demonstraţii culinare cu degustare de tocană şi ciorbă de oaie la ceaun, scrumbie afumată/ marinată, ciorbă de peşte lipovenească şi sirop de muguri de brad, preparate la ceaun.

De asemenea, trei meşteri tradiţionali – Adrian Coman, Andrei Buda şi Camelia Szekely – vor confecţiona opinci, podoabe din metal şi săpunuri naturale, într-o serie de ateliere meşteşugăreşti care vor da startul activităţilor programate pentru Ziua Universală a Iei din acest an. Atmosfera va fi întreţinută de trupa Hanu’ şi Romulus Cipariu cu al său ţambal, în zona Târgului de ţară.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri