23.2 C
Sibiu
marți, 16 aprilie, 2024

EXPLICAŢII: Dacă nu votezi, nu contezi – varianta Barna

Știri din Județ

Vicepremierul României, Dan Barna a dorit să nuanţeze declaraţia sa făcută zilele trecute într-o emisiune la TVR. El a declarat atunci: „Dacă nu votezi, nu contezi. Da, dacă nu votezi nu contezi. Dacă nu mergi la vot, reprezentativitatea e făcută de cei care votează. Asta este regula democraţiei peste tot în lume”. Aflat la Sibiu, astăzi, Barna a răspuns întrebărilor reporterului SIBIU INDEPENDENT pe această temă. Am dorit să aflăm cum funcţioneză sintagma folosită de dânsul „Dacă nu votezi, nu contezi” în cazul său, ştiind fiind faptul că Barna nu a votat la alegerile parlamentare, fiind în carantină la locuinţa din Bucureşti, din cauza COVID.

„Da, n-am putut să votez la parlamentare, fiind bolnav de COVID şi încercând până în ultimul moment să găsesc o variantă legală. I-am solicitat chiar premierului Ludovic Orban, la acel moment, o modificare a cadrului normativ pentru ca şi cei care nu au domiciliul în localitatea unde sunt carantinaţi să poată să voteze. Nu s-a găsit această variantă. Mi-a fost imposibil să pot să votez şi da, din acel punct de vedere, am regretat foarte mult că am transmis mesajul acesta în diverse formule” a explicat Dan Barna.

Întrebat dacă va promova schimbări legislative pentru ca persoane aflate în situaţii similare în viitor să poată să voteze, Barna a spus că „Da, legislaţia electorală trebuie schimbată. Este una din cerinţele pe care o duc constant în dezbaterile de la coaliţie: necesitatea constituirii unei comisii de cod electoral”.

VIDEO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri