spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Turul Ciclist al Sibiului – eveniment dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere

Știri din Județ

Publicitate

Asociația Urban Bike Revolution (UBR) organizează în perioada 19-20 iunie Unstoppable @Turul Ciclist al Sibiului, un eveniment ciclist dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere. În cadrul evenimentului 20 de echipaje de biciclete tandem, din 8 orașe ale țării vor lua startul la Turul Ciclist al Sibiului – Cursa Sponsorilor. Scopul principal este de a demonstra că nu există limite și bariere în practicarea sportului, indiferent de provocările individuale.


Inițiativa Unstoppable a pornit de la povestea și visul unui tânăr nevăzător participant la acest tur, pe care l-am întâlnit în martie la o tabără de schi la Muntele Mic, și care mi-a împărtășit pasiunea lui pentru bicicletă și dorința de a participa la un tur ciclist”, declară Andrei Rusu, presedintele UBR si organizator al evenimentului Unstoppable.

Ne dorim ca acest eveniment să se axeze pe ceea ce ne apropie. De aceea programul are și multe elemente de socializare dedicate muzicii și degustărilor. Astfel reușim să stimluăm simțurile comune” cum prezintă programul evenimentului, Dana Mitea, co-organizator.


Pentru Turul Ciclist al Sibiului este o premieră participarea unor persoane cu deficiențe de vedere la una din competițiile conexe. ”Turul Ciclist al Sibiului este recunoscut pentru atmosfera pe care o crează – atât în plutonul profesionist, cât și pe marginea drumului, în rândul spectatorilor. Facem parte din aceeași familie, a iubitorilor bicicletei și ne bucurăm să spunem bun venit unor categorii speciale de cicliști, care ne demonstrează cu fiecare apăsare de pedală că limitele sunt doar în mintea noastră. Pe lângă persoanele cu deficiențe de vedere care participă la Cursa Sponsorilor, din 20 iunie, anul acesta îi găzduim în Tur pe sportivii diabetici de la Novo Nordisk, echipă profesionistă a cărei misiune este de a inspira, educa și împuternici oamenii care suferă de diabet”, spune Cosmin Costea, directorul tehnic al Turului Ciclist al Sibiului.


Programul ciclist începe sâmbătă, 19 iunie la ora 14:00 când din Piața Mare va porni turul bicicletelor tandem până în Muzeul Astra și retur, iar duminică la ora 9:30, echipa Unstoppable va lua startul la Turul Ciclist al Sibiului – Cursa Sponsorilor.


Sub umbrela Unstoppable, UBR reunește proiecte, evenimente și campanii dedicate îmbunătățirii condițiilor de mobilitate și sport pentru persoanele cu nevoi speciale.

Pentru noi este primul, dar cu siguranță nu ultimul eveniment de acest fel” după cum promit membrii echipei UBR.


Urban Bike Revolution este o asociație cu sediul în Sibiu, care își propune să creeze și să dezvolte o cultură a ciclismului în spațiul urban din România. Misiunea asociației este ca prin evenimente, proiecte și campanii să proiecteze experiențe urbane cicliste cu scopul de a inspira cetățenii să își desfășoare cât mai mult din rutina zilnică pe bicicletă și astfel să contribuie la o viață urbană integrativă și sustenabilă.


Întregul eveniment este realizat cu susținerea sponsorilor: Decathlon (sponsor principal), OptimaGrup, Downhill&More, Gama Construct, Nomad Caravan, Active Sport și partenerilor: Turul Ciclist al Sibiului, Asociațiile Pontes (Cluj), Tandem Arena (București), My Transylvania (Sibiu) și Muzeul Astra (Sibiu).
Vă așteptăm atât sâmbătă, 19 iunie, începând cu ora 14:00 în Piața Mare din Sibiu, cât și duminică la startul cursei, să spunem povestea pasiunii pentru sport și mișcare fără bariere.


FOTO reprezentativ: Focus Photo

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…