7.9 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

PSD Sibiu versus Daniela Cîmpean: scor 0-1

Știri din Județ

La finele lunii aprilie 2020, organizaţia PSD Sibiu a anunţat public că va contesta la Ministerul Sănătăţii şi în justiţie organizarea concursului pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean Sibiu. La vremea respectivă concursul a fost câştigat de dr. Liliana Coldea. PSD Sibiu o acuza pe Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu că a girat ilegalităţi în organizarea concursului. „Vom contesta decizia dumneavoastră de a ignora ilegalităţile comise în cazul organizării concursului pentru funcţia de manager al SCJU Sibiu la Ministerul Sănătăţii, vom semnala toate aspectele de nelegalitate, iar dacă nu se va ţine cont nici de această dată de respectarea legii, vom acţiona în instanţă pentru anularea concursului şi pentru tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de abuz în funcţie”, se arată în comunicatul celor de la PSD Sibiu remis presei în 30 aprilie 2020.

Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu a susţinut imediat într-o conferinţă de presă organizată în curtea spitalului că tot concursul a fost perfect legal. PSD Sibiu a continuat demersurile la Ministerul Sănătăţii şi în 3 iunie 2020 a publicat un răspuns semnat de secretarul general al Ministerului de atunci, Nicoleta Rusu care le dădea dreptate în demersul lor. Apoi în luna august 2020 s-au adresat Tribunalului Sibiu.

După mai multe amânări, astăzi, 17 iunie, Tribunalul Sibiu a respins cererea PSD Sibiu: „Respinge cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat Sibiu în contradictoriu cu pârâta Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge ca lipsită de interes cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat Sibiu în contradictoriu cu pârâta Preşedintele Consiliul Judeţean Sibiu”. PSD Sibiu poate face recurs la Tribunalul Sibiu împotriva hotărârii.

Între timp, în noiembrie 2020, dr. Liliana Coldea a demisionat de la conducerea Spitalului Judeţean, iar instituţia are manager interimar. La concursul organizat luna trecută nu a câştigat niciun candidat şi se va relua.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri