6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Elevii din Colegiul Naţional „Octavian Goga” se pregătesc pentru cariere de succes în cadrul proiectului Erasmus+ C.A.R.E.E.R.

Știri din Județ

Proiectul Erasmus+ C.A.R.E.E.R., în care Colegiul Național Octavian Goga este implicat, a debutat cu o primă activitate locală ce a avut loc în data de 17 iunie 2021. Workshop-ul intitulat Your ticket to the interview – Accept our challenge a fost organizat în colaborare cu două reprezentante ale firmei Stefanini EMEA, doamnele Rebeca Toader, Recruitment Manager şi Natalia Tetcu, Employer Branding Specialist.

Sub îndrumarea lor şi a profesorilor din echipa de proiect, elevii au desfăşurat o activitate de grup competitivă. Împărţiti în patru echipe, ei au primit o serie de CV-uri false şi redactate neadecvat. Cele trei echipe concurente au analizat şi interpretat scurte scenete în cadrul cărora au oferit moduri prin care CV-urile puteau fi îmbunătăţite. Scenetele, haioase şi pline de creativitate, au animat întreaga sală. Echipa „juraţilor” a avut sarcina de a alege cea mai reuşită prezentare şi de a oferi feedback tuturor.

Toate echipele au fost premiate pentru efortul lor, echipa câştigătoare având de asemenea parte de aprecieri din partea colegilor şi satisfacţia unei munci bine făcute. Toţi participanţii au încheiat întâlnirea cu impresii pozitive, nerăbdători să participe la următoarea.

DSC
DSC
DSC
front picture scaled
LOGO CAREER
Erasmus logo

Mi-a plăcut faptul că am putut interacţiona cu colegi din alte clase şi că am învăţat mai multe despre aplicarea la un job.”(Patricia Boga, 10D)

Am aflat modul corect de concepere al unui CV, importanţa acestuia, ce trebuie să scriem în el şi ce ar trebui sa urmărim în conceperea CV-ului pentru a avea mai multe şanse să obţinem un anumit job.”(Diana-Ioana Vlad, 9F)

Mi-a plăcut faptul că o persoană specializată ne-a povestit despre importanţa unui CV şi că am putut sa mă implic şi să mă exprim în grup în mod liber.”(Alexandru Drăghici, 10I)

În cadrul atelierului de astăzi am învățat cum ar trebui și cum nu ar trebui scris un CV. Am dedus aceste informații cu ajutorul coechipierilor și al doamnelor specialiste în acest domeniu.”(Antonia Rideg, 10E)

Deşi acesta a fost doar un exerciţiu, şi elevii sunt deocamdată departe de momentul în care vor căuta un loc de muncă, acesţia au învăţat că CV-ul trebuie pregătit temeinic, respectând toate indicaţiile, pentru că la un moment dat, din lista lungă de candidaţi care au depus CV-ul, cineva va lua postul. Şi prin asemenea exerciţii ne dorim să ne asigurăm că elevii pregătiţi de noi se vor afla pe lista candidaţilor selectaţi. ” (profesor consilier şcolar Simona Crăciun, organizator al evenimentului)

Scopul proiectului C.A.R.E.E.R este să îi ajute pe elevi să ia decizii informate privind o posibilă carieră. Prin diverse evenimente şi activităţi în colaborare cu parteneri locali ne dorim să îi pregătim pe elevi să ia contactul cu piaţa muncii astfelt încât atunci când îşi vor căuta un loc de muncă să ştie foarte clar care sunt paşii de urmat şi mai ales care sunt strategiile care le pot asigura succesul. Proiectul va continua în anul şcolar următor cu alte activități locale, dar şi internaţionale, în colaborare cu partenerii din Marea Britanie, Italia, Portugalia şi Turcia.” (prof. Cosmina Almăşan, coordonator al proiectului Erasmus+ C.A.R.E.E.R.)

Proiectul C.A.R.E.E.R. (Adaptability to the labouR markEts with local, national and Eu background) (PROJECT N° 2020-1-UK01-KA229-078953) beneficiază de sprijin financiar din partea Comisiei Europene prin programul Erasmus+ Cooperation for innovation and the exchange of good practices – KA229 – School Exchange Partnerships.

Daria Puia, 10B

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri