spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

15 certificate de înmatriculare și 7 permise de conducere suspendate în doar 6 ore. Un șofer era drogat

Știri din Județ

Publicitate

În cursul zilei de 25 iunie, între orele 10:00 – 16:00, polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi A1 Sibiu – Deva, în colaborare cu reprezentanți I.S.C.T.R., R.A.R., D.S.V. și I.T.M. Sibiu au desfășurat o acțiune fulger în scopul creșterii gradului de disciplină rutieră pe A1 Sibiu – Deva.

În cadrul acțiunii desfășurate, au fost aplicate 137 de sancțiuni contravenționale în valoare de 36.000 de lei, dintre care 64 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 28 de sancțiuni pentru circulația cu defecțiuni tehnice, 1 sancțiune pentru nefolosirea luminilor de întâlnire, 1 pentru conducerea unui autovehicul a cărui inspecție tehnică periodică a expirat, 43 alte abateri. De asemenea, a fost constatată o infracțiune la regimul rutier, conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere (3 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 3 pentru conducerea cu defecțiuni tehnice, 1 ca urmare a infracțiunii constatate) și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

IMG
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa

19 conducători auto au fost testați alcoolscopic și 2 șoferi au fost testați cu aparatul Drugtest, rezultatul testării unuia dintre aceștia din urmă fiind unul pozitiv la cocaină. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 27 de ani, cetățean străin aflat la volanul unui autoturism și care, în jurul orei 12,45, la km. 260 al sensului Deva – Sibiu, a fost oprit de către polițiști și testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cocaină. Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în corp, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 2 din Codul Penal.

Acțiunile polițiștilor continuă cu scopul creșterii gradului de siguranță a participanților la trafic.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri