Codaşii judeţului Sibiu la vaccinare

Publicitate

În statisticile oficiale, municipiul Sibiu este pe locul 2 în ţară în topul vaccinării în oraşele mari. Iar pe judeţe, Sibiu se menţine de câteva luni în primele 3 din ţară. Totuşi există localităţi în judeţ în care vaccinarea populaţiei este aproape inexistentă. Sub 5% din populaţia localităţii vaccinată se înregistrează în Jina, Iacobeni, Vurpăr, Mihăileni. Datele sunt agregate de siteul geo-spatial.org doar din surse oficiale şi sunt actualizate zilnic. Cel mai prost la vaccinare stă comuna Jina, cu doar 1,5% din populaţie. O posibilă motivaţie aici este dată de transhumanţa oilor care pe perioada verii generează o deplasare a unei părţi a populaţiei din localitate.

Publicitate

Cu procente de vaccinare a populaţiei între 5 şi 10%, adică tot mici, sunt şi comunele Poiana Sibiului, Roşia, Alţâna, Chirpăr, Bruiu, Brădeni, Laslea, Hoghilag, Biertan, Moşna, Brateiu.

La polul opus sunt primăriile cu populaţie mare, care au şi promovat intens vaccinarea în rândul populaţiei şi au făcut toate demrsurile pentru ca aceasta să se facă uşor: Sibiu (36,1%), Şelimbăr (34,75%), Mediaş (28,29%), Cisnădie (27,22%), Tălmaciu (26,37%), Avrig (25,33%), Agnita (23,16%). De asemenea sunt şi comune care se apropie de 30% grad de vaccinare în rândul populaţiei: Racoviţa, Sadu, Turnu Roşu, Boiţa,

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *